Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі буде відновлено роботу пункту моніторингу атмосферного повітря, що у Новокодацькому районі

2 серпня про це повідомив директор департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Павло Головаха під час прямої телефонної лінії проекту «Міська влада на прямому зв’язку». Посадовець розповів, що це наявний пункт, розташований біля Новокодацької районної ради, який колись працював, але наразі всі його механізми застаріли. Тепер його вирішено відновити.
«Закупимо нове сучасне обладнання та програмне забезпечення,  яке визначатиме показники забруднюваності атмосферного повітря. Також  у найближчих планах департаменту – придбати дві пересувні станції моніторингу для взяття так званих проб повітря та одночасного проведення їхнього аналізу. Можливо, устаткування встановлюватиметься в санітарно-захисній зоні основних промислових підприємств-забруднювачів: одна станція за вітром, інша – проти. Все це робитиметься для того, щоб знати справжню картину щодо забруднення повітря у місті», – пояснив очільник департаменту.
Представник мерії також додав, що основними підприємствами-забруднювачами повітря у Дніпрі залишаються Придніпровська ТЕС та ПрАТ «Євраз ДМЗ». Через мораторій перевірки на підприємствах заборонені.
Загалом, за статистичними даними, зокрема через зниження обсягів виробництва, у місті значно зменшилися шкідливі викиди в атмосферне повітря через діяльність промислових підприємств. Натомість зросли показники забруднюваності повітря через викиди автомобільного транспорту – 50% від загальної кількості забруднення.