Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

2.08.17 11.00 Прес-конференція на тему: «Закінчилося подання громадських проектів на II етап бюджету участі»

   2 серпня об 11-00 в приміщенні міської ради (просп. Д. Яворницького, 75,7 поверх, біла зала) відбудеться прес-конференція на тему: «Закінчилося подання громадських проектів на II етап бюджету участі.».  Участь у прес-конференції візьмуть: в.о. заступника міського голови Яніка Мерило, директор департаменту інноваційного розвитку ДМР Юлія Павлюк.

  Довідка:
У м. Дніпрі закінчився  ІІ етап подання громадських проектів у рамках впровадження партиципаторного бюджетування (бюджету участі). Мешканці міста подавали свої ідеї для покращення рідного міста. На відповідні цілі у 2018 році заплановано виділити 16 млн. грн.
Всього з 19 червня по 23 липня було подано 271 громадський проект на загальну суму 117 261 864 грн, з них 119 великих та 143 малих проектів. Це гідний результат, враховуючи незначну перерву між першим та другим етапами та період літніх відпусток.
На реалізацію проектів городян, поданих у другом етапі бюджету участі передбачено 16 млн. грн, враховуючи кількість проектів, конкуренція велика – на кожну передбачену гривню приходиться 7 запитів.
Проекти подали 186 авторів, з них деякі зареєстрували по 6 громадських ідей. За віковою категорією – найбільша кількість активних громадян у віці від 25 до 50 років, але є декілька авторів які перейшли віковий рубіж більш старшого віку.
За категоріями проектів переважають наступні: - освіта, благоустрій та інфраструктура, спорт, культура та туризм.
Дніпряни з метою поліпшення життя рідного міста, запропонували цікаві ідей зі створення нових зон відпочинку, покращення стану парків та скверів, створення туристичних маршрутів, арт-просторів, майданчиків для занять спортом, відкриття Wi-Fi зон, відновлення інфраструктури освітніх закладів, житлових будинків та дворів.
З 24 липня по 08 вересня проекти будуть розглядатись профільними виконавчими органами міської ради. Остаточний висновок щодо направлення проектів на голосування буде прийнято на засіданнях експертної комісії з питань партиципаторного бюджетування. Всі засідання будуть проводитись з прямою трансляцією та записом, автори проектів запрошуватимуться для участі у засіданнях.
З 11 вересня по 11 жовтня відбудеться голосування за проекти, під час якого кожен мешканець міста матиме змогу віддати свої голоси за громадські проекти.
Проекти-?переможці ІІ етапу реалізовуватимуться у 2018 році.
Всього за два етапи 2017 року у Дніпрі було подано 565 проектів громадян.
Пілотний проект впровадження партиципаторного бюджетування у Дніпрі проводиться відповідно до Меморандуму про співпрацю Дніпровської міської ради та Всеукраїнської громадської організації «Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень» у рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ – II), за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Забезпечення роботи платформи «Громадський проект Дніпра» здійснюється партнерською організацією «Socialboost», інформаційно-просвітницька робота проводиться за підтримки  ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» (м. Вінниця).