Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Міська комісія з питань поводження з безхазяйними відходами в м. Дніпрі обговорила ситуацію зі стихійними сміттєзвалищами на території міста

28 липня відбулось чергове засідання міської постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами в м. Дніпрі. До обговорення ситуації з утворенням стихійних смітників, з ліквідацією пожеж на сміттєзвалищах, заходів з недопущення їх самовільного займання  долучилися представники профільних департаментів міської ради, районних у місті рад, Дніпровського міського управління Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.
У ході засідання директор департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Павло Головаха доповів про постійний моніторинг утворення накопичень сміття, що ведеться спеціалістами управління комунальної екології та запропонував проаналізувати ситуацію щодо виникнення пожеж на сміттєзвалищах. Окрім того,  наголосив на необхідності посилення профілактичних та протипожежних заходів.

В.о. начальника відділу цивільного захисту Дніпровського міського управління Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Андрій Вєтров повідомив, що з початку року у місті  зафіксовано 869 пожеж на стихійних сміттєзвалищах та наголосив на необхідності проведення низки заходів з попередження неконтрольованих загорянь у місті.
В свою чергу заступник голови адміністративної комісії при виконкомі міської ради Олексій Качура запропонував активізувати діяльність районних адміністративних комісій та відпрацювати систему рейдових перевірок.

За результатами засідання з-поміж іншого вирішено районним у місті радам посилити контроль за своєчасним вивозом негабаритних відходів у місцях їх накопичення, департаменту благоустрою та інфраструктури посилити допомогу райрадам щодо вивозу гілля та негабаритних відходів, відпрацювати систему рейдових перевірок тощо.