Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття «Джазу на Дніпрі-2017» зібрало близько 2 тисяч гостей з усієї України

22 липня у Дніпрі стартував легендарний фестиваль «Джаз на Дніпрі-2017». Протягом двох днів культової музичної події тут очікують понад 5 тис. поціновувачів джазу з різних куточків країни. Торік фестиваль вдалося відродити після десятилітньої перерви. У рамках програми мера Бориса Філатова «Культурна столиця» він знову стає традиційним для Дніпра.
«Торік було чимало труднощів, однак ми отримали досвід. Сьогодні атмосфера більш камерна. «Джаз на Дніпрі» – це добра традиція. Сьогодні виступають імениті виконавці, а до цього був джазовий «Пірс» (у рамках проекту молодих виконавців «Вечір Пірса». – Ред.). Ми закладаємо традиції молодих джазових музикантів, які зможуть себе реалізувати», – сказав мер Дніпра Борис Філатов, який завітав на відкриття фестивалю.
Сцену облаштували на Монастирському острові. Дістатися туди можна пароплавом, паровозом або навіть рикшами.
Джазові вихідні у Дніпрі – це 12-годинний марафон живої музики у виконанні майже сотні музикантів. Чимало з них є зірками світового масштабу, і своє знайомство з Україною вони розпочнуть саме з Дніпра.
Цього року «Джаз на Дніпрі» присвячений сторіччю з дня народження двох джазових легенд: піаніста Телоніуса Монка і вокалістки, першої леді джазу Елли Фіцджеральд.
Гостями грандіозної музичної події протягом двох днів стануть Патті Остін – володарка премії «Греммі», легендарна американська вокалістка; Бенні Грін (США) і Дадо Мороні (Італія) – двоє топових сучасних піаністів; Джой ДіФранческо – американський органіст, трубач і вокаліст, член зали слави Hammond; Домінік Фаріначчі, представник Лінкольн Джаз Центру в Нью-Йорку; Майкл Мвенсо – куратор молодіжних програм у Лінкольн Джаз Центрі, який виступить з унікальним бендом The Shakes, та багато інших. Нові програми та напрацювання на фестиваль привезуть знамениті джазмени родом із Дніпра.