Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

До Дніпра прибули легендарні музиканти, які цими вихідними виступатимуть на фестивалі «Джаз на Дніпрі»

У найближчі вихідні, 22 та 23 липня, у Дніпрі в рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця» відбудеться унікальна музична подія – відроджений фестиваль «Джаз на Дніпрі-2017». На Монастирському острові зберуться понад 90 музикантів. Більшість із них – справжні зірки у світі джазу. Багато хто виступатиме в Україні вперше. Виконавці подарують дніпрянам та гостям міста 12 годин незабутньої музики. Відомі джазмени вже приїхали до Дніпра, щоб встигнути на репетиції фестивалю, який цього року присвячений сторіччю з дня народження двох джазових легенд: піаніста Телоніуса Монка та вокалістки, першої леді джазу Елли Фіцджеральд.
Уже завтра, 22 липня, видатна американська співачка Дебора Браун виступить у двох різножанрових програмах – із камерним оркестром ім. Гаррі Логвина «Времена года» і з джазовим тріо Венсана Буржекса.
«Для мене честь виступати в Дніпрі з такими легендарними музикантами. Із тріо Венсана Буржекса я вже співала, а з оркестром «Времена года» ми зустрінемось на одній сцені вперше. Думаю, що це буде дуже цікаво. Насправді, я вражена тим, що у такий непростий час у Дніпрі відбувається подія міжнародного масштабу – «Джаз на Дніпрі». Добре, що у нас та у вас буде можливість послухати не лише місцевих, а й всесвітньовідомих джазових музикантів», – зазначила Дебора Браун.
У перший день фестивалю піаніст зі США Бенні Грін зіграє дуетом разом з італійцем Дадо Мороні. Свою програму на двох роялях знаменитої марки Steinway вони присвятять 100-річчю Телоніуса Монка.
«Під час нашого виступу ми разом із колегою Дадо Мороні присвятимо програму відомому музиканту Телоніусу Монку, який започаткував той напрям джазу, в якому ми зараз працюємо. Крім цього, буде багато джазових композицій інших авторів», – розповів Бенні Грін.
Для глядачів «Джазу на Дніпрі» наразі будують додаткову трибуну, квитки на яку можна буде купити безпосередньо перед входом на фестиваль. Вартість квитків – від 250 до 500 грн.
А 21 липня, о 20.00, на Фестивальному причалі в рамках «Джазу на Дніпрі-2017» відбудеться «Джаз на Пірсі». У концерті візьмуть участь фіналісти музичного марафону, який проходив на дніпровській набережній з 4 червня. У п’ятницю ввечері виступатимуть дніпровські групи Fusion Quartet, Vibe trio і UnoDostress. До молодих груп приєднаються метри – члени журі соціального проекту «Джаз на Пірсі», серед яких – Андрій Кондаков та легендарна група «Кредо». Організатори також обіцяють багато сюрпризів, зокрема, виступ таємного гостя, який є учасником міжнародного  фестивалю «Джаз на Дніпрі-2017». Вхід на захід вільний.
Крім того, у парку ім. Т. Шевченка 22 та 23 липня з 11.00 до 13.00 пройде дитяча музична анімація «Дніпро. Діти. Джаз», під час якої викладачі консерваторії та музичних шкіл проводитимуть ігри та заняття для малечі.
У ці ж дні в Дніпропетровській академії музики ім. М. Глінки (вул. Ливарна, 10) об 11.30 відбудуться безкоштовні майстер-класи відомих музикантів.
Нагадаємо, дістатися до місця проведення фестивалю можна буде пароплавом, паровозом, рикшами або пішки. Пароплав «Корал» зможе вмістити до 100 гостей фестивалю, проїзд на ньому буде безкоштовним за умови пред’явлення квитка на «Джаз на Дніпрі». Пароплав вирушатиме від Фестивального причалу о 16.30 і вже за півгодини буде на острові. Відправлення у зворотний бік заплановане на північ. Від пішохідного мосту на Монастирському острові курсуватиме паровоз (безкоштовний за умови наявності квитка на фестиваль) та рикші. Любителі прогулянок зможуть дістатися до місця проведення пішки.