Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі відбувся круглий стіл, присвячений впровадженню електронного квитка

Для пришвидшення розробки й упровадження електронного квитка у Дніпрі провели круглий стіл за участю шести місцевих і міжнародних компаній, які мають досвід реалізації цього рішення в Україні чи за кордоном. Серед учасників заходу – міжнародна компанія Loat та естонська Ridango.
«Дніпро впевненими кроками наближається до створення електронного квитка. Плануємо вже нинішнього року пілотувати цей проект у метро та на трамвайному маршруті № 1. Наша ідея і концепція полягає в тому, щоб створити універсальний інструмент  – «картку мешканця», за допомогою якої можна буде розрахуватися за проїзд, а також скористатися адміністративними, соціальними, медичними послугами. Вона виконуватиме й інші корисні функції. Міська рада вже затвердила програму «Картка мешканця», і розпочинається інвест-конкурс на її реалізацію», – розповіла в. о. заступника мера Бориса Філатова Яніка Мерило.
За словами директора департаменту транспорту та інфраструктури Дніпровської міської ради Ігоря Маковцева, впровадження електронного квитка для сплати за проїзд в електротранспорті та метрополітені дасть можливість підрахувати кількість пільговиків, а також перевести пасажирські перевезення у «прозору» площину.

Нагадаємо, за оцінкою міністра  інфраструктури України Володимира Омеляна, Дніпро та Львів є лідерами серед великих міст у перспективах запуску електронного квитка.