Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

КП «Зооконтроль» підписало меморандум із Асоціацією спеціалістів ветеринарних клінік щодо проведення ідентифікації тварин


20 липня дніпровське комунальне підприємство «Зооконтроль» підписало меморандум щодо проведення ідентифікації тварин із Асоціацією спеціалістів ветеринарних клінік. Новий документ є частиною міської програми з реєстрації домашніх тварин, яка була ухвалена навесні цього року. Реєстрація є обов'язковою для собак, власники котів можуть проводити її за бажанням.

«У ветеринарних клініках власники можуть провести ідентифікацію своїх улюбленців шляхом уведення в їхнє тіло спеціального чіпа. Після підписанням меморандуму вони отримуватимуть ще й жетон, а дані про тварину вноситимуть у міжнародну базу «ID Animals». Жетон має індивідуальний QR-код. Згідно з правилами, кожна собака повинна мати і чіп, і QR-код, а також щеплення проти сказу. Вся ця інформація включається до міської електронної бази даних. Проведення такої роботи дасть змогу сформувати загальний реєстр ідентифікованих домашніх тварин – собак та котів – у місті», – розповів директор КП «Зооконтроль» Олег Кучин.

За його словами, чіпування й отримання жетона коштуватиме близько 200 грн. Наразі розглядається питання щодо здешевлення цих послуг для пільгових категорій населення.
Олег Кучин наголосив, що реєстрація є важливою у різних випадках – наприклад, якщо собака загубилася чи когось покусала. «Насамперед органи поліції перевірятимуть, чи зареєстрована тварина, чи є щеплення від сказу. Якщо собака когось покусала і виявилося, що вона не вакцинована, її можуть помістити на карантинний майданчик. Наразі розробляється відповідна програма», – розповів очільник «Зооконтролю».

У свою чергу представник Асоціації спеціалістів ветеринарних клінік Владислав Чумак додав, що підписання меморандуму про проведення ідентифікації тварин об'єднає зусилля міської влади і приватних ветеринарних клінік задля безпеки мешканців міста і належного утримання самих чотирилапих. «Залучатимемо до цієї муніципальної програми не лише клініки, що входять до нашої асоціації, а й інші», – сказав він.