Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі оголосили рестарт інтернет-голосування за ідеї бренду міста та його логотип

Інтернет-голосування за бренд Дніпра та його логотип перезапустять через «накрутку» голосів. Воно розпочнеться 19 липня й триватиме до 28 числа поточного місяця. Містяни обиратимуть з-поміж 3 варіантів, які пройшли у фінал.
«Під час першого голосування, яке ми проводили щодо бренду та логотипа міста, люди заповнювали анкети, витрачали на це до півгодини, а потім писали нам на пошту, телефонували, якось ідентифікували себе. Тож третій етап голосування ми зробили зручним та швидким для містян: потрібно було лише обрати варіанти «так» чи «ні». Однак IT-фахівці виявили, що відбувалася «накрутка» голосів: люди по декілька разів голосували з різних IP-адрес та пристроїв, тож було вирішено провести рестарт відбору», – зазначив директор КП «Агентство розвитку Дніпра» Володимир Панченко.
Відтепер, щоб проголосувати, потрібно буде пройти ідентифікацію через BankID – така система використовується сервісом IGov.
«Система BankID дасть змогу досягти максимальної прозорості голосування за принципом «одна людина – один голос». Ми уклали договір із представниками цієї системи, тож уже завтра голосування має розпочатися», – розповів 18 липня керівник програми EGAP Dnipro Сергій Довгополий.
 

Довідка.

Згідно з умовами конкурсу на новий бренд та логотип міста, його фіналісти – Микита Агеєнко, Євгенія Олійник та Сергій Білий – після виходу до фіналу скористалися можливістю доопрацювати свої роботи з урахуванням наданих рекомендацій від 16 членів оргкомітету конкурсу та – на свій розсуд – побажань і пропозицій, які висловили користувачі мережі Інтернет. Кінцеві концептуальні пропозиції зазнали певних візуальних змін у рамках первісного тематичного наповнення.
Кожна з трьох доопрацьованих робіт ще раз отримає експертну оцінку членів оргкомітету за сімома критеріями – оригінальність / унікальність, конкурентність, етичність, лаконічність, привабливість, технологічність, позитивність. За кожен критерій виставлятимуть від 1 до 10 балів. Та вирішальне значення матимуть підсумки онлайн-голосування громадськості, за результатами якого роботи отримають ще до 30 балів (30, 20 та 10 додаткових балів за І, ІІ та ІІІ місця відповідно). Переможець одержить диплом та винагороду від організаторів конкурсу – 40 тис. грн на розробку повноцінного брендбуку м. Дніпра.