Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро приймає чемпіонат світу з воднолижного спорту

Дніпро став першим українським містом, яке приймає чемпіонат світу з воднолижного спорту. У ньому беруть участь спортсмени віком до 21 року. 13 липня на Фестивальному причалі дали урочистий старт престижним змаганням, які проходять у рамках програми міського голови Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця».

«Дуже приємно й почесно, що саме Дніпро вперше в історії виборов право провести такі престижні змагання. Це велике досягнення. Місто доклало максимум зусиль, щоб підтримати організацію цього свята, над якою працювали воднолижний клуб «Сентоза», спонсори. Раді вітати спортсменів у Дніпрі, почувайтеся як удома», – сказав під час урочистостей заступник Бориса Філатова Олександр Санжара.
Церемонія відкриття розпочалася з параду 85 учасників чемпіонату із 23 країн світу, серед яких – Колумбія, Перу, Нова Зеландія, Австралія, Канада, Швейцарія, Італія, Велика Британія, Швеція, Франція, Португалія, Греція, Білорусь. Лижники вишикувалися в одну шеренгу під музику у виконанні духового оркестру. Наприкінці заходу музиканти продемонстрували дефіле з інструментами.

Національну збірну України представляють спортсмени з Дніпра – Данило Фільченко, Олександр Самойлов, Софія Максименкова, Станіслава Просвєтова. Змагатися учасники розпочали ще вранці. Чемпіонат проходить на базі воднолижного клубу  «Сентоза», який отримав ексклюзивне право на його проведення. Триватиме світова першість до 16 липня включно. Вхід для глядачів – вільний.  Свою майстерність спортсмени продемонструють у трьох дисциплінах – слаломі, фігурному катанні на водних лижах і стрибках з трампліну, які є найбільш видовищним видом змагань.
16-річна Софія Максименкова вже встигла встановити новий особистий рекорд у слаломі. Дівчина професійно займається водними лижами з семи  років.

«Мій особистий рекорд тримався з 2014 року. А сьогодні, на чемпіонаті світу, зібрала всі сили, сконцентрувалася, й вийшло покращити результат. У мене ще два старти попереду. Один сьогодні, інший – у суботу. Якщо вийду у фінал, то виступатиму ще й у неділю. А розпочиналося все із секції плавання. Потім почала кататися на  водних лижах, про що анітрохи не шкодую, адже водні лижи – дуже цікавий вид спорту», – розповіла юна спортсменка з Дніпра.
У свою чергу іноземні гості відзначили високий рівень підготовки міста до проведення чемпіонату світу.

15-річний Патріціо  приїхав на змагання з Мексики. Він – зі спортивної сім'ї і на водних лижах стоїть з двох років. «Організація змагань – на найвищому рівні! Чесно кажучи, не очікував, що враження будуть такими приємними.  Все подобається, особливо їжа», – зазначив юнак.

19-річна австрійка Ліза вже була у Дніпрі у 2012 році, на Міжнародному турнірі з воднолижного спорту. «Рада знову бути в цьому прекрасному українському місті. Тут все чудово – гарна база, організація на високому рівні. Сподіваюсь гарно виступити, адже останні два місяці ретельно готувалася до цього чемпіонату», – сказала дівчина.