Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Коронація Дніпра»: У місті обговорили можливості проведення регіонального конкурсу прози

Можливість започаткування регіонального конкурсу сучасної прози про Дніпро обговорили 12 липня, під час круглого столу в «Агентстві розвитку Дніпра».
«Це дуже важливо. Один із напрямів діяльності нашого агентства – популяризація туризму. Дуже хотілося б, щоб твори дніпровських авторів жили не тільки у вузькому колі творчої інтелігенції, а й набували популярності серед містян. Ми сподіваємось, що цей конкурс стане промоцією Дніпра не лише на українському рівні, а й на міжнародному», – сказала координатор напряму туризму КП «Агентство розвитку Дніпра» Анна Колєда.
На круглий стіл запросили організаторів міжнародного конкурсу «Коронація слова», щоб вони поділилися досвідом та допомогли в організації місцевого заходу.
«Ми хотіли передати естафету, яку започаткувала Київська міська держадміністрація для Києва, до Дніпра. Щоб люди захоплювалися читанням, щоб відбувалася популяризація сучасних книг та авторів, театру й кіно», – зазначила співзасновниця «Коронації слова» Тетяна Логуш.
На заході також була присутня номінантка «Коронації слова-2017» дніпрянка Наталія Дев'ятко. Вона вважає Дніпро надзвичайним містом, адже воно поєднує три парадигми: імперську, радянську та козацьку. Дівчина переконана, що такі конкурси необхідні для авторів.
«Будь-який конкурс – це добре. Це нагода для письменника спробувати щось нове, це відкриття нових імен, можливість познайомитися з іншими авторами», – зазначила Наталія Дев'ятко.
На зустрічі обговорили можливий формат конкурсу «Коронація Дніпра». Наразі створено робочу групу з організації такого заходу, яка визначить етапи та умови його проведення. Твори учасників регіонального конкурсу планують перекладати іншими мовами, щоб про дніпровських письменників знали у світі.

Довідка. «Коронація слова» – міжнародний конкурс романів, п'єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів дітей. Заснований у 1999 році Тетяною та Юрієм Логушами. Метою конкурсу є підтримка сучасної української культури, пошук нових імен, видання найкращих романів, стимулювання й підтримка сучасного літературного процесу, кіно й театру.