Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Борис Філатов проінспектував перебіг ремонту доріг у одному з віддалених районів Дніпра та анонсував збільшення видатків на відновлення автошляхів у наступному році

На житловому масиві Західний триває перший за кілька десятиліть поточний ремонт вулиць Ближньої, Маяковського та Данила Галицького. Це – єдиний під'їзний шлях не лише до самого масиву, а й до багатопрофільної клінічної лікарні № 4.
Протягом останньої чверті століття тут обходилися лише ямковим ремонтом. Однак після довгих років експлуатації покриття латати його щонайменше недоцільно. Місяць тому на дорогах розгорнули поточний ремонт.
«Ми протягнемо ще 200 метрів дороги до тутешньої школи, – зазначив мер Дніпра Борис Філатов під час виїзної наради 7 липня. – У 2018 році ми збільшимо фінансування ремонту шляхів, адже дороги люди бачать у першу чергу. Це те, чим наші земляки користуються щодня».
На ділянці від лікарні № 4 до повороту на вул. Гвардійську вкладуть два шари асфальту – вирівнювальний та робочий. Понівечені бордюри замінять на нові та зроблять їх заниженими. Відновлять також тротуари та вуличне освітлення. Про це місцеві мешканці просили вже давно.
Закінчити ремонт майже 40 тис. кв. метрів дороги комунальники планують до середини вересня. Для оновлення шляхів знадобиться загалом 7 тис. тонн асфальтобетону.
За словами підрядників, гарантія на виконані роботи становитиме 5 років.
Борис Філатов наголосив: системна підтримка віддалених районів міста залишається пріоритетом для його команди. Нині поточні ремонти доріг тривають також у Таромському.
Загалом ремонти різного рівня провели на понад 120 вулицях Дніпра. Це – 320 тис. кв. метрів відновленого покриття. Найбільші за обсягом реконструкції здійснені на майже двох десятках вулиць.
До кінця року у Дніпрі планують відремонтувати щонайменше 500 тис. кв. метрів автошляхів.