Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Сергій Звірко: Якісне лікування атовців – пріоритет міської влади

У рамках програми Дніпровської міської ради «Родина героя» учасники АТО отримують матеріальну допомогу на лікування та придбання медикаментів. За словами в. о. начальника управління з питань АТО, членів їхніх сімей та внутрішньо переміщених осіб Сергія Звірка, незабаром запрацює новий порядок надання фінансової підтримки на ці цілі.
«Розмір зазначеної матеріальної допомоги визначає спеціальна комісія при міськраді. Раніше всю суму адресно направляли бійцеві. Надалі, відповідно до рішення керівництва міськради, кошти розподілятимуть: частина йтиме на адресну підтримку, частина – медзакладу, де лікується атовець. Такий підхід підвищить якість допомоги цій категорії, оскільки останні засідання комісії показали, що бійці з року в рік звертаються з однією і тією ж проблемою зі здоров'ям, отримують адресно кошти, які часто безпосередньо на лікування не витрачаються. Максимальний розмір цього виду матеріальної допомоги може становити 15 тис. грн. Загалом із початку року на лікування та придбання медикаментів учасникам АТО з міського бюджету виділено вже 4 млн грн», – розповів Сергій Звірко.

За словами представника мерії, новий порядок надання коштів незабаром запрацює. Водночас медичні заклади міста йдуть на співпрацю в лікуванні захисників та проведенні їм операцій. Один із них – медичний центр «Ваш доктор». Нещодавно тут безкоштовно прооперували військового 93-ї бригади Василя Поляцькового.

«Зараз перебуваю у відпустці. В зоні АТО постійно носимо  важкі снаряди – заробив пахову грижу. Громадські організації, представники міськради порадили, куди можна звернутися. І от у цій клініці допомогли – тиждень тому зробили операцію, зараз проходжу курс реабілітації», – розповів боєць.

Наразі безкоштовну медичну допомогу в цьому центрі отримують іще двоє атовців із 93-ї бригади – Андрій Міхно та Володимир Тимченко. Зокрема, Володимирові лікарі допомагають у відновленні зламаної челюсті, а Андрієві – у лікуванні гастриту.

«Ще двох бійців готуємо до операції. Плідно співпрацюємо з профільним управлінням міськради, з громадськими організаціями, які направляють до нас хлопців. За минулий рік прооперували 20 атовців, цього року – вже 7. Наш обов'язок – допомагати військовим, які захищають нас на сході країни, забезпечуючи мир», – додав головний лікар медичного центру «Ваш доктор» Володимир Дубченко.