Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Обрано новий склад Громадської ради при мерії Дніпра

4 липня відбулись установчі збори з формування нового складу Громадської ради при міськраді Дніпра. Персональний склад органу, який наступні два роки представлятиме інтереси дніпрян в основних сферах життєдіяльності міста, визначили шляхом голосування. До нього увійдуть представники 35 громадських організацій – по одній особі від кожної.

«Усі громадські організації, які увійшли до складу Громадської ради, діють. 10 організацій не були допущені через невідповідність документів, які регламентовані Кабінетом Міністрів, або через порушення термінів їхньої подачі. Після того як міський голова Борис Філатов затвердить список Громадської ради, відбудеться перше засідання, на якому оберуть голову та сформують підкомітети. Останні будуть поділені на певні напрями роботи, які, найшвидше, співпадатимуть зі сферами діяльності департаментів міської ради. Мета – донести думку громади, її пропозиції та контролювати їхнє виконання», – зазначила член ініціативної групи Громадської ради, представник Екологічної ради Дніпра Лілія Богачева.

Крім цього, на установчих зборах було визначено склад робочої групи, до якої увійшли 12 осіб. Вони підготують проекти рішень до першого засідання Громадської ради.

«Тривалий час Громадська рада при міськраді не працювала. Її створення є одним із етапів реалізації стратегії розвитку Дніпра, яка була окреслена Борисом Філатовим. Нагадаю, що для налагодження ефективного діалогу з громадою запрацювали, зокрема, гаряча телефонна лінія міської ради та сервіс місцевих петицій, проведені конкурси проектів Бюджету участі та проектів ОСББ/ЖБК, міський голова регулярно здійснює особистий прийом. Крім того, ми підтримуємо ініціативи громадських організацій, а активна молодь увійшла до Молодіжної ради при міській раді. Розвиток міських електронних сервісів допомагає мінімізувати бюрократичну складову у взаєминах влади та громади.

Головні принципи при формуванні Громадської ради – відкритість, прозорість та гласність – були дотримані. Кожна громадська організація мала змогу подати свої кандидатури. Сподіваюсь на плідну та конструктивну роботу новообраної Громадської ради в інтересах дніпрян», – зазначив директор департаменту з питань розвитку місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Артем Нідєлько.