Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі стартував регіональний етап всеукраїнського мультифестивалю «Студентська республіка»

30 червня на Монастирському острові розпочався традиційний фестиваль «Студентська республіка». Захід відбувається вже увісімнадцяте. Цьогоріч фестиваль триватиме до 2 липня. Привітав команди-учасниці заступник міського голови Дніпра Олександр Санжара.
«Студентська республіка» сприяє розвитку студентського самоврядування, молодіжного руху. Фестиваль виховав багато молодіжних лідерів. Тут завжди дружня, приємна атмосфера, оскільки захід збирає найактивніших представників студентства. Бажаю всім командам гарного настрою, емоцій, нових вражень та знайомств, а найспритнішій команді – отримати звання переможця «Студентської республіки-2017», – сказав заступник Бориса Філатова.
За словами голови оргкомітету фестивалю Уляни Шумей, у цьогорічному заході беруть участь 11 команд із вищих навчальних закладів Дніпра та Кривого Рогу, а також дві спеціальні команди «дідів», учасники яких вже не є студентами.
«Студентська республіка» – це імпровізована країна, в якій є свої закони та грошова одиниця. Учасники мешкають у наметовому таборі. У триденній програмі мультифестивалю – спортивні та інтелектуальні змагання, творчі виступи. Згідно із законодавством Студреспубліки, у квазідержаві оголошуватимуться вибори, формуватимуться політичні партії, проводитиметься повноцінна виборча кампанія з обрання студреспубліканського мера. Програма досить насичена й цікава. Найкраща команда, обрані 10 магістратів, студентський мер, парламент представлятимуть Дніпро на всеукраїнській «Студреспубліці», – розповіла Уляна Шумей.
Анна Туркіна – учасниця однієї з команд «дідів». Для дівчини це вже сьома «Студентська республіка».

«Ще студенткою брала участь у цьому фестивалі. А коли закінчила навчання, разом із випускниками різних вишів вирішили створити команду із назвою «Діди», в якій зібралися фанати фестивалю. Наша команда не є конкурентом основним учасникам. Навпаки – ми підказуємо, допомагаємо, ділимося досвідом», – розповіла Анна.
Олександр та Артур представляють команду Медичної академії. Для хлопців це –перша «Студентська республіка».

«Наша команда обрала стиль «плем'я». Як бачите, вдягнені у відповідні тематичні костюми. Знайомі розповіли, як це круто – брати участь у «Студреспубліці». Ми загорілися й сподіваємося, що у найближчі три дні гарно проведемо час», – додали студенти.
Організаторами мультифестивалю «Студентська республіка» є Дніпропетровський обласний осередок Всеукраїнської молодіжної організації  «Студентська республіка». Фестиваль проходить за підтримки управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради та управління молоді та спорту Дніпропетровської ОДА.