Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Заступник Бориса Філатова перевірив, як працює подовжений тролейбусний маршрут № 10

Тролейбусний маршрут № 10, яким раніше можна було дістатися з житлового масиву Перемога до вул. Героїв Крут (колишня вул. Фурманова), нині подовжили до Соборної площі. Фактично, це – відновлення старого формату руху електротранспорту, що існував іще понад чверть століття тому. До кінця цього року кінцевою зупинкою планують зробити Залізничний вокзал.
У тролейбусах № 10 висять оголошення про продовження маршруту. 29 червня про нововведення пасажирів поінформував особисто заступник міського голови Михайло Лисенко.

«Мешканці ж/м Перемога зможуть безперешкодно їздити до Залізничного вокзалу без пересадок – набережною, а потім проспектом Дмитра Яворницького. Протягом найближчого року ми таким чином хочемо відмовитися від пересування маршруток проспектом і залишити на ньому виключно електротранспорт», – повідомив заступник Бориса Філатова.


Тролейбусний маршрут № 10 з'явився на дорожній мапі міста ще у 1971 році.
Подовжений майже на кілометр, він збільшить свій пасажиропотік удвічі. Наразі щомісяця маршрутом користуються близько 200 тис. осіб, 120 тис. із них – пільговики. У мерії розраховують, що оновлений напрямок руху буде зручним, зокрема, для студентів, адже пролягатиме повз низку вишів. Транспорт під'їжджає до Медичної академії, Національного гірничого університету, обласної клінічної лікарні ім. Мечникова, центрального входу у парк ім. Шевченка, а також до Свято-Преображенського собору та Історичного музею. Водночас, щоб подовжити маршрут до Залізничного вокзалу, необхідно ще 6 нових тролейбусів. Сучасні та комфортні машини з низькою підлогою та кондиціонерами очікують вже до кінця року.


У профільному департаменті мерії зазначають: зауваження містян щодо відсутності зупинки біля вул. Героїв Крут врахували і встановили затребуваний комплекс. Загалом на маршруті з'явилося 5 нових зупинок.


«Я нечасто їзджу у тролейбусах, але іноді така потреба виникає. Зараз стало зручніше, ніж було», – каже пасажирка Ірина.
Подовження тролейбусного маршруту № 10 коштувало міському бюджету близько 500 тис. грн. Наразі тут працює 6 тролейбусів. У години пік інтервал очікування транспорту складає 7-8 хвилин.