Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Селфі з мером і скринька побажань: Борис Філатов зустрівся з дніпровськими випускниками, котрі претендують на медалі

23 червня учасниками традиційного міського свята «Золота надія» стали 187 дніпровських випускників, які претендують на отримання почесних золотих та срібних медалей. Багато хто вбрався у вишивані сорочки та сукні. Вперше урочистості провели у форматі живого спілкування молоді з міським головою Борисом Філатовим.


 «У вашому житті буде багато випробувань та викликів, із якими ви успішно впораєтеся. Та шкільні роки назавжди залишаться з вами, в глибині вашої душі. Ніхто не знає, яким буде ваше майбутнє, але ви завжди повинні пам'ятати про дві речі: що ви – громадяни країни, яка показала світові дивовижний феномен, і що ви – дніпряни», – зазначив Борис Філатов і закликав випускників незалежно від обраної професії завжди прагнути бути найкращими у своїй справі.
Керівник Дніпра розповів про свій професійний шлях. «Золоті діти» могли поставити меру будь-яке запитання. Говорили про знакові знайомства, життєві здобутки, освітні та суспільні тенденції. Борис Філатов зізнався: найбільшим досягненням він вважає свою нинішню роботу на посаді мера. У подарунок випускники отримали павербанки (портативні зарядні пристрої. – Ред.). У свою чергу діти передали Борису Філатову скриньку, в якій зібрали свої побажання та пропозиції щодо того, як зробити місто кращим.


Остаточну кількість володарів високих відзнак за навчання визначать за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) – після розгляду апеляцій та завершення додаткової сесії. Серед навчальних закладів міста до трійки лідерів за кількістю медалістів цьогоріч потрапили НВК № 148, НВК № 130 та Ліцей інформаційних технологій. П'ятеро випускників з Дніпра набрали найвищі 200 балів із ЗНО. Торік такого результату досягли двоє дніпровських школярів. Також протягом цього навчального року кількість учасників предметних конкурсів збільшилася в порівнянні з минулим роком удвічі. Місто має шістьох переможців всеукраїнського етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України.
 Зазначимо, що нині міська влада на чолі з мером Борисом Філатовим комплексно працює над підвищенням комфорту у навчальних закладах. Так, у 2017 році на капітальні та поточні ремонти покрівель, фасадів, харчоблоків, приміщень і спортивних майданчиків у школах з бюджету виділять 105 млн грн.