Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі з опікунами безпритульних тварин вперше уклали угоду про соціальне партнерство

Дніпровське комунальне підприємство «Зооконтроль» пропонує опікунам безпритульних тварин укладати двосторонні угоди. Волонтери зобов’язуються опікуватися безхатьками, натомість раз на рік підприємство проводитиме чотирилапим комплексне обстеження та щеплення від сказу. Першу таку угоду 22 червня підписали з опікунами песиків, яких два тижні тому заступник мера Бориса Філатова Михайло Лисенко повернув із Харкова до Дніпра.

Дворові собаки Маша, Пепсі та Редбул нарешті повертаються додому. Після виснажливої подорожі та медичних процедур собак забирають їхні опікуни Вікторія та Олена. Раніше жінки їздили до Харкова, щоб упізнати тварин під час рятувальної операції. Нагадаємо, що до сусіднього міста тварин вивезли, щоб приспати. «Вони виросли на наших очах, живуть у нашому дворі. Вони нас знають і завжди підходять, якщо покликати. Звісно, ми будемо ними опікуватися – годувати та любити. Це головне», – розповіла пані Олена. Угода з опікунами безстрокова.

«Така практика – перша для нашого міста. Сподіваюся, досвід буде успішним. Кількість охочих дуже велика. Надалі ми намагатимемося віддавати тварин саме опікунами. Для них усе це безкоштовно, за рахунок міста», – розповів директор КП «Зооконтроль» Олег Кучин. Зазначимо, що з початку року в Дніпрі щепили від сказу та стерилізували близько 1,3 тис. безпритульних псів. Щодня працівники профільного комунального підприємства проводять хірургічні втручання в середньому п’ятнадцятьом тваринам.