Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі влаштували мозковий штурм щодо розвитку туризму в місті

В «Агентстві розвитку Дніпра» обговорили робочу версію туристичної стратегії міста та ідеї, що стосуються активізації туризму у 2017-2020 роках, запропоновані командою цього комунального підприємства. До дискусії долучилися найактивніші власники туристичного та готельного бізнесу, гіди, культурологи та історики. Так, Юлія Забалдіна, доцент кафедри туризму та рекреації Київського національного торговельно-економічного університету, презентувала основні напрями розвитку міста та докладно зупинилася на аналізі туристичних потоків Дніпра, статистики й соціологічних опитувань, які враховувалися під час визначення пріоритетних сфер розвитку. Зокрема, було детально розглянуто питання інфраструктури, об’єктів та необхідних заходів, які мають підкріплювати кожен із напрямів. Модератор заходу, керівник творчого об’єднання «Славута» Валерія Бондаренко надала ґрунтовне роз’яснення щодо формату взаємодії громадськості, бізнесу та влади з використанням елементів моделі державно-приватного партнерства для активізації визначених пріоритетних напрямів.

«Розглянувши портрет місцевого туриста – звідки він приїхав, з якою метою, скільки часу проводить у Дніпрі та скільки грошей залишає – ми поєднали цю інформацію з даними про те, з чого наразі складається туристичний продукт міста. І під час обговорення доопрацювали основні напрями для розвитку.

Ними стали: 1. Дніпро індустріально-діловий. 2. Міський оглядовий, патріотичний. 3. Дніпро на Дніпрі (водний). 4. Інноваційно-космічний. 5. Дніпро – перехресний – міжнаціональний», – заначила керівник туристичного напряму «Агентства розвитку Дніпра» Анна Колєда.

За підсумками мозкового штурму команда агентства отримала позитивний зворотний зв’язок від дніпрян, які чудово знають своє місто та свій бізнес, і в цілому погодилася з наданими пропозиціями. Найближчим часом їх проаналізують. Експерти планують врахувати ці ідеї при написанні заключного варіанта документа.