Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Агентство розвитку Дніпра» оголосило конкурс на новий бренд та логотип міста

У Дніпрі провели опитування мешканців щодо того, якими вони бачать бренд та логотип міста. Його результати оголосили 8 червня на прес-конференції представники комунального підприємства «Агентство розвитку Дніпра». В опитуванні, яке тривало півтора місяця, взяли участь близько тисячі респондентів.
«Понад тисячу людей активно відгукнулися на прохання розповісти, як би вони змінили бренд міста, що цьому заважає і що треба було б зробити. 95% опитаних – дніпряни, і вони сказали місту, що вони хочуть бачити», – зазначив директор КП «Агентство розвитку Дніпра» Володимир Панченко.
Згідно з даними дослідження, містяни асоціюють Дніпро з набережною, ракетобудуванням, патріотизмом, футбольним клубом «Дніпро». Постаттю, що уособлює місто, більшість опитаних назвали вченого Дмитра Яворницького. На другому місці – Олександр Поль, а замикає трійку лідерів колишній очільник Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський. Мер Дніпра Борис Філатов у цьому списку – на четвертій позиції. 45% респондентів вважають, що логотип міста має бути картинкою, 21% проголосували за орнамент, 11% віддали свій голос за напис і лише 3% надали перевагу логотипу у вигляді картинки та напису. Решта респондентів не змогли відповісти на це запитання.
«За віковою ознакою серед опитаних домінує так званий інтернет-сегмент, тобто молодь до 35 років. Як показують дослідження туристичної асоціації та фахівців з брендингу, саме на молоде покоління й розрахована основна ідея і дія будь-якого бренду територій», – зазначив керівник напряму брендингу КП «Агентство розвитку Дніпра» Ярослав Ярошенко.
Представники «Агентства розвитку Дніпра» оголосили конкурс на концепцію бренду та логотип міста. Перший етап відбору стартує 8 червня й триватиме два тижні Протягом цього часу всі охочі можуть подавати свої ідеї, врахувавши результати представленого дослідження. У кінці червня експерти відберуть три найбільш вдалі пропозиції, які будуть доопрацьовані. Найкращий бренд та логотип визначать мешканці Дніпра шляхом голосування.
Бренд міста дуже важливий, зокрема, для розвитку туризму.
«2017 рік Генеральна Асамблея ООН оголосила роком сталого туризму заради розвитку. І це дуже гарна нагода для урядів багатьох країн розвивати туризм і водночас – інфраструктуру та інші галузі», – сказав директор департаменту туризму і курортів Міністерства економічного розвитку України Іван Ліптуга.
Після прес-конференції в агентстві розпочали бренд-сесію. На неї зібралися представники громадських організацій, туристичних компаній, бізнесу, органів місцевого самоврядування. Учасники обговорювали, як новий позитивний бренд міста сприятиме його розвитку. Умови та деталі конкурсу ви можете знайти на сайті "Агентства розвитку Дніпра".