Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

8.06.17 16.30 Нагородження авторів – переможців громадських проектів у рамках бюджету участі

8 червня о 16-30  в приміщенні міської ради ( просп. Д. Яворницького, 75 – А, 3 поверх, зала засідань департаменту охорони здоров’я населення!!!) відбудеться нагородження авторів – переможців громадських проектів у рамках бюджету участі ( 56 осіб). Участь у заході візьме міський голова Борис Філатов.

Довідка:

З початку 2017 року у м. Дніпрі впроваджується пілотний проект партиципаторного бюджетування (бюджету участі) за підтримки ВГО «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» (ІБСЕД) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Розробник електронної системи Громадський проект ГО SocialBoost.

Голосування мешканців міста за громадські проекти тривало з 24 квітня по 24 травня 2017 року, одна особа мала змогу проголосувати за два малі  та за два великі проекти.

У першу чергу, мешканці міста мали змогу віддати свої голоси за допомогою платформи «Громадський проект», яка дозволяє голосувати за проекти з використанням BankID та електронно-цифрового підпису.

Голосування у паперовому вигляді здійснювалося у пунктах голосування: приміщеннях Центру надання адміністративних послуг міста Дніпра та бібліотеках.

Всього за період голосування віддали свої голоси  37546 дніпрян та зібрано 61405 голосів мешканців міста, з них:

  • 39489 у електронному вигляді з використанням BankID та електронно-цифрового підпису (64,3%);
  • 21916 у паперовому вигляді у пунктах голосування (35,7%).

 

За підсумками голосування переможцями стали 64 проекти:

  • 14 великих проекти, обсягом фінансування від 200 тис. грн. до               600 тис. грн.;
  • 50 малих проектів, обсягом фінансування від від 50 тис. грн. до                200 тис. грн.

 На реалізацію громадських проектів у 2017 році передбачено 16 млн. грн., з них 8 млн. грн. виділено на великі проекти та 8 млн. грн. на малі проекти.

Абсолютними лідерами голосування стали проекти у сфері культури та туризму (20,5 % голосів), спорту (18,8% голосів), освіти (13,5 % голосів), благоустрою та інфраструктури (12,8% голосів).

Найбільшу підтримку серед городян отримав проект «Музейна експозиція, присвячена творчості викладача, композитора та поета Володимира Скуратовського», що набрав 1330 голосів. Проект передбачає створення музею, який планується розташувати у холі музичної школи №6 імені Володимира Скуратовського. Експозицію буде оформлено у вигляді настінного Древа з фото-колажами, фрагментами творів, висловлюваннями. Вона має носити інтерактивний характер, тому її буде оснащено мультимедійним комплексом із записами музики композитора. За проект голосувала вся культурна громадськість міста, агітація за проект проводилася під час концертів та творчих заходів. Проект передбачає видатки на 258752 грн.

Серед малих проектів лідером став проект також із культурної сфери – «Бібліотечне подвір’я Краснопілля», який передбачає на віддаленому житловому масиві Краснопілля, біля муніципальної бібліотеки №8 обладнання малого літнього кінозалу, бібліотечної альтанки, дитячого ігрового  майданчика, озеленення. Проект набрав 990 голосів від жителів Дніпра і на нього планується виділити 199 764 грн.

Також, серед лідерів голосування проекти стосовно підтримки розвитку дитячого спорту, поліпшення бази музичних шкіл, створення дитячого інформаційного каналу, енергозберігаючі заходи у школах міста, створення зони відпочинку та оздоровлення селища Рибальське  та інше.

( Тел. для довідок: 066 764 48 26)