Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі розпочався міський фестиваль сучасного мистецтва «Конструкція»

У Дніпрі за підтримки програми Бориса Філатова «Культурна столиця» офіційно відкрили фестиваль «Конструкція». Місто приймає захід уже вчетверте.
«Це – унікальний фестиваль, він нішевий, має свою історію. Ми живемо у великому місті, де люди працюють у різних жанрах. Найважливіше, що цей фестиваль – про місто. Це не просто виставки, воркшопи, інсталяції. Це – фестиваль про міський простір. У «Конструкції» є ідея, креатив, міжнародні партнери і програма «Культурна столиця». Тому він може і має відбуватися», – зазначив позаштатний радник міського голови з питань культури Євген Гендін.


Фестиваль відкрили виставкою відео-арту «(De) constructing Borders». На ній представлено 9 робіт ізраїльських митців, які у своїх стрічках піднімають актуальне питання кордонів.
«Ми дуже хотіли привезти ізраїльський відео-арт. Для міста – це перша така виставка, незважаючи на те, що тут досить велика єврейська діаспора. Відео-арт – дуже важливий напрям у сучасному мистецтві. Ізраїльські митці зробили значний внесок у його розвиток. В Ізраїлі дуже багато соціально-політичного мистецтва – це пов'язано з ситуацією в країні. Тому й виставка присвячена проблемам кордонів, їхнього руйнування та відновлення. Ми спробували відобразити різні точки зору», – каже куратор проекту «(De) constructing Borders» Марія Вейц.


Містяни також зможуть відвідати інсталяцію шведських медіа-художників «Off the Wall», показ колекції «Moving Pictures: відео-арт британських художників з Премії Джармена, Film Lоndon», аудіовізуальну виставку дослідження образу радянського митця OPEN/CLOSED, шість музичних концертів та багато іншого. Більш детально з програмою ви можете ознайомитися на сайті фестивалю «Конструкція».
«Конструкція» для нас – це можливість побачити місто по-новому. Це фестиваль про Дніпро і для Дніпра, про знакові місця, про історії та легенди, які формують образ міста. Ми хочемо показати можливості окремих локацій і всього Дніпра, адже «Конструкція» приваблює не лише місцеву публіку, а й мешканців сусідніх міст, Києва. Ми розвиваємо туризм, підтримує місцевих художників, привозимо іноземців, які бачать місто вперше і потім розповідають про нього своїм друзям», – каже співорганізатор фестивалю Юлія Овчаренко.