Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі стартував фестиваль перформансу High Dance Dnepr Fest

Минулими вихідними у Дніпрі в рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця» розпочався фестиваль перформансу High Dance Dnepr Fest. Першим дійством заходу став перформанс «Дуель. 5 соло» у парку ім. Шевченка.
«Перформанс – досить неоднозначне мистецтво. Це і не танок, і не театр. Це – їхнє поєднання, я б сказала, – фізичний театр. Основний фокус уваги – це наше тіло і те, що воно каже», – зазначила організатор High Dance Dnepr Fest Тамара Максименко.
Головна мета вистави «Дуель. 5 соло» – здивувати людей, каже режисер постановки Антон Овчінніков. Митцям це вдалося. Містяни з подивом спостерігали, як учасники перформансу виконували гімнастичні трюки на шахових столах, фарбували стілець та пиляли його.
«Якщо це описувати словами – все дуже просто. Але я закладаю в це певну концепцію, щоб вивести людину зі звичного стану і змусити її здивуватися. Глядач починає думати: що це, навіщо вони це роблять і що хотіли цим сказати?» – пояснює Антон Овчінніков.

Фестиваль High Dance Dnepr Fest триватиме до 7 червня. 6 червня, о 19:00, в Дніпровському академічному театрі драми та комедії мешканці та гості міста зможуть побачити ще один перформанс «Дзеркало». А 7 червня, о 18:00, в музеї «Літературне Придніпров’я» на шанувальників цього виду мистецтва чекає презентація проекту ізраїльської авторки Тамар Рабан «Шухлан Арух».