Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Мер Дніпра Борис Філатов обговорив із очільником МВС Арсеном Аваковим перспективи розвитку річкової поліції

2 червня очільник Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков перебуває з робочим візитом у Дніпрі.
«Ми обмінялися деякими планами. Зокрема, щодо того, як зробити по-справжньому потужною річкову поліцію. Хоча б так, як ми почали це робити в Києві. Можливо, у Дніпрі вдасться ще краще. Це добре, коли міська влада з державною інституцією створюють таку синергію», – зазначив Арсен Аваков.
У свою чергу мер Борис Філатов подякував керівництву Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції за те, що після подій 9 травня у Дніпрі вони звернули увагу на ситуацію в правоохоронних органах області.
«Сьогодні ми обговорили питання, пов'язані зі співфінансуванням, зокрема, водної поліції. Ще до сьогоднішнього візиту ми напрацювали з керівництвом обласної Нацполіції меморандум про взаємодію. Мінімальна сума, яку місто виділить на поліцію, становить 10 млн грн», – сказав Борис Філатов.
Міністр Арсен Аваков передав обласним підрозділам поліції 38 нових автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV. Одну з автівок, що здатні суттєво економити пальне, виділили Дніпровському району міста. Другу партію машин очікують у листопаді.
«Дніпровський патруль буде посилений цими автомобілями під час другого етапу. Також автівки будуть спрямовані на траси, що сполучають Дніпро з великими містами країни», – додав Арсен Аваков