Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Ще три онлайн-послуги на порталі iGov стали доступними для дніпрян

1 червня у Дніпрі відбулася презентація трьох нових послуг на порталі iGov.org.ua. Відтепер у режимі онлайн можна, зокрема, отримати довідку з Бюро технічної інвентаризації. Надання інформації в електронному форматі дасть змогу уникнути рейдерських захоплень шляхом підроблення довідок БТІ, а також прискорити отримання документів. Друге нововведення – послуга «Оскарження рішень, дій та бездіяльності державних реєстраторів у режимі онлайн». Вона дасть змогу спростити процес подання скарги та уникнути типових помилок, яких припускаються громадяни в таких зверненнях. Третя послуга – «Подання заяви про заборону вчинення реєстраційних дій щодо власного об'єкта нерухомого майна». Завдяки цій онлайн-послузі зросте рівень захисту права власності, а механізм її отримання стане простішим.


«Ці нові сервіси обслуговуватимуть реєстратори нашого департаменту (департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради. – Ред.). Дуже добре, що ці новації з'явилися. Ми бачимо, що доступ до послуг, які надає державна влада, полегшується. Наразі ми можемо в електронному вигляді подавати скарги на реєстратора, блокувати зміни в реєстрі, тобто власник може унеможливити певні дії щодо свого майна, остерігаючись рейдерських захоплень», – зазначив заступник міського голови Дніпра Олександр Санжара.
Наразі департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради вже надає близько 300 електронних послуг. Їх також можна отримати в центрах адміністративних послуг. Один з них розташований у мерії, а другий – в ТЦ «Наша Правда» (просп. Слобожанський, 31-Д).