Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

До Дніпра із персональною виставкою вперше завітав всесвітньовідомий скульптор

 У середу, 31 травня, у Дніпрі відкрилася виставка українського скульптора Олексія Владімірова «Застигла музика кохання». Митець вперше виставляє свої роботи у Дніпрі. На другому поверсі Музею українського живопису розмістилось понад 40 скульптур із різного каменю.

«Я займаюся сучасною пластичною скульптурою. Працюю з різним каменем: гранітом, мармуром, амазонітом. Виставка ділиться на 3 блоки: зала каменю, зала бронзи та фотоматеріали. Важко сказати, скільки працював над скульптурами, які представлені в Дніпрі, бо цю колекцію збирав усе життя. Теми моїх робіт – це стосунки людей, почуття, кохання, жінка», – розповів Олексій Владіміров.

Скульптури майстра зберігаються в музеях та приватних колекціях у різних містах України, Європи та Північної Америки. У Дніпрі виставка працюватиме з 31 травня до 31 серпня.

«Крок за кроком ми досягаємо мети зробити Дніпро культурною столицею. Саме ця експозиція влаштована в рамках великого проекту «Місто художників – Дніпро», який ми задумали разом із Музеєм українського живопису. Цей проект втілюється в рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця», – зазначив начальник управління культури Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

«Серед композиційного розмаїття мистецтва Владімірова можна виокремити роботи, присвячені жінці – вічному уособленню краси, материнського щастя, хранительки домашнього вогнища. Це ціла поема в камені, сповнена живих почуттів, шани автора до непізнаного феномена жіночої чарівності», – розповіла мистецтвознавець, заслужений працівник культури України Людмила Тверська.