Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Барди з трьох країн світу презентували у Дніпрі нову музичну програму

У понеділок, 29 травня, у Дніпрі відбувся концерт класиків  жанру авторської пісні та живих легенд: Дмитро Кімельфельд, Валерій Сергєєв, Дмитро Бикчентаєв - представили свою нову творчу програму «Нове і добре, що незабуте старе».


Перший концерт із бард-проекту «Пісні нашої людини», який реалізований  у  рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця», відбувся у Дніпропетровській філармонії ім. Когана. В рамках бард-проекту заплановані ще два заходи: майстер-клас та джем-сейшен.
«У сьогоднішньому концерті беруть участь гості з Татарстану та Ізраїлю. Це виводить  один із проектів програми мера на новий рівень – інтернаціональний. Дніпро відкрите для всіх культурних течій, напрямків та вподобань», - розповів начальник управління культури Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.


Дмитро Кімельфельд приїхав до Дніпра з Ізраїлю. Автор пісень та поет народився у Києві, але вже майже 27 років мешкає в Єрусалимі: «У цій програмі я виступаю як автор віршів. Ми намагалися зробити сьогоднішню програму так, аби пісні були різнопланові: і серйозні , і ліричні, і веселі. Наше завдання зробити так, аби людям було приємно та щоб вони відчули ті вірші та музику, яка сьогодні буде лунати. Півроку тому ми були у Дніпрі на фестивалі бардовської пісні ім. Галича і саме завдяки тому, що у Дніпрі проходять такі заходи, ми приїхали», - розповів поет.


Вперше до Дніпра завітав композитор з Татарстану Дмитро Бикчентаєв. Він грає на багатьох музичних інструментах, пише пісні на вірші відомих поетів: «Сьогодні я буду грати лише на гітарі, через складнощі перевозки інструментів. Цей концерт доводить, що авторська пісня в Україні жива. Мені дуже приємно виступати сьогодні у Дніпрі», - розповів музикант.


Валерій Сергєєв «Ідея організувати такий концерт з’явилась давно, але через те, що ми мешкаємо у трьох різних країнах, це було складно. Тож наше тріо вперше зібралося разом у вашому місті. Чесно кажучи, ми дуже хвилюємось, але ми знаємо, що у Дніпрі дуже гарна публіка, яка полюбляє авторську пісню», - розповів Валерій Сергєєв, який приїхав до Дніпра з Києва.
На програму «Нове і добре, що незабуте старе» зібралась повна зала глядачів. Дехто прийшов познайомитись із творчістю поетів та композиторів, а хтось прийшов згадати пісні, які слухав у молодості.


«Мені дуже подобається авторська пісня та із творчістю цих бардів добре знайом. Впевнений, що отримаю від концерту багато задоволення», - розповів гість концерту Ігор.
«Ще у 70-ті рокі я разом з друзями співав пісню Кімельфельда «Жгут костры…». Цікаво, як вона звучить сьогодні», - розповів Валерій.
«Мене запросила на концерт подруга. Авторська пісня мені подобається, але саме з цими виконавцями я не знайома, дуже цікаво, що вони будуть виконувати», - розповідає Ольга.