Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Майже 30 тисяч мешканців Дніпра користуються програмою «Доступні ліки»

27 тисяч дніпрян уже скористалися програмою «Доступні ліки», яка діє в Україні з 1 квітня. Про це під час прямої телефонної лінії 17 травня повідомила головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Тетяна Кравець.


У рамках програми всі пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою мають право отримати ліки безкоштовно або сплативши частину вартості препаратів. До реєстру засобів, що беруть участь у програмі, входить 157 лікарських препаратів, серед них 23 – безкоштовні. З державного бюджету на реалізацію програми було виділено понад 14 млн грн.


«Центри первинної медико-санітарної допомоги наразі уклали договори щодо співпраці з 203 аптечними пунктами. З 10 квітня до 15 травня лікарі виписали близько 55 тис. рецептів на ліки: 48 тис. – хворим із серцево-судинними захворюваннями, 5,8 тис. – хворим на цукровий діабет і 1,5 тис. – хворим на бронхіальну астму. Проектом «Доступні ліки» у Дніпрі користуються 27 тис. пацієнтів, серед них – 22 тис. людей із серцево-судинними захворюваннями», – зазначила Тетяна Кравець.


Нагадаємо, щоб отримати препарати за цією програмою, слід звернутися до лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки.