Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровські депутати позбавили фінансування ветеранські організації та збільшили адресну допомогу справжнім ветеранам Другої світової

На збільшення адресної допомоги ветеранам Другої світової війни у Дніпрі перерозподілили 940 тис. грн, які раніше передбачалися на фінансування ветеранських організацій. Таке рішення депутати Дніпровської міської ради ухвалили в ході 21-ї чергової сесії 17 травня. Адресна допомога кожному ветерану зросте майже на 1 тис. 162 грн.


«На сесії міськради депутати підтримали мою пропозицію позбавити фінансування псевдоветеранські організації та спрямувати вивільнені кошти на додаткову адресну допомогу справжнім ветеранам, яких у місті залишилося всього 809 осіб. «Опоблок» не голосував», – написав міський голова Дніпра Борис Філатов на своїй сторінці в соцмережі.


Зазначимо, що цьогоріч міськрада збільшила на 5 млн грн фінансування комплексної програми соціального захисту ветеранів. Із бюджету виділяється понад 15 млн грн. Зокрема, до Дня пам'яті та примирення та 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні визволителі та інваліди отримали по 2,5 тис. грн. Таку ж суму їм виплатять до Дня визволення Дніпра.