Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Цього року у Дніпрі на підтримку учасників АТО та членів сімей загиблих виділили майже у півтора разу більше коштів, ніж торік

Про це під час прямої телефонної лінії 10 травня повідомив начальник управління з питань учасників АТО, членів їхніх сімей та внутрішньо переміщених осіб Дніпровської міської ради Сергій Звірко. Посадовець нагадав, що Дніпро одним із перших в Україні започаткував міську галузеву програму «Родина героя» для підтримки бійців АТО, їхніх рідних та членів сімей загиблих.

«Влада міста досить активно підтримує ці категорії населення. Якщо минулого року на фінансування програми «Родина героя» з міського бюджету було спрямовано 28 млн грн, то цього року заплановано майже 40 млн грн. Якщо цього буде недостатньо, міський голова Борис Філатов запевнив, що фінансування збільшать. Намагаємося приділяти увагу й допомагати всім, але насамперед підтримуємо родини загиблих, інвалідів», – сказав Сергій Звірко.

Під час прямої телефонної лінії представник мерії більш детально розповів, яка фінансова допомога надається в рамках зазначеної програми. Так, родини загиблих мають право на одержання низки видів матеріальної підтримки. Це, зокрема, 30 тис. грн на поховання, 100  тис. грн одноразової допомоги, сума якої пропорційно розподіляється між усіма членами сім'ї, щомісячна допомога на родину в розмірі 2 прожиткових мінімумів, а також 10 тис. грн на оздоровлення кожного члена родини загиблого.

Учасники АТО можуть розраховувати на надання адресної матеріальної підтримки на лікування та придбання медикаментів. У поточному році на це закладена сума в понад 11 млн грн, ще 5 млн грн передбачили на санаторно-курортне оздоровлення. «Бійці мають змогу підтримати здоров'я на морі, у містах Моршин та Трускавець, а також у Дніпропетровській області. Крім того, атовцям та членам сімей загиблих повністю відшкодовується вартість житлово-комунальних послуг в межах соціальної норми. На цю статтю видатків передбачено майже 12 млн грн. Діти учасників АТО та загиблих бійців безкоштовно харчуються у дитячих садках та школах, отримують подарунки з нагоди свят, зокрема, безкоштовні квитки на різні розважальні заходи», – наголосив очільник профільного управління.

Наразі в реєстрі управління з питань учасників АТО, членів їхніх сімей та внутрішньо переміщених осіб міської ради перебувають 4 тис. 507 атовців. Щоб отримувати допомогу з міського бюджету, слід зареєструватися в цьому переліку. Управління знаходиться за адресою: вул. Шевченка, 11, каб. № 10, тел. 745-00-64 та 745-00-68.

Нагадаємо, днями міський голова Дніпра Борис Філатов повідомив, що на наступній сесії міськради буде виділено фінансування спілці ветеранів АТО.