Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Напередодні 9 травня для ветеранів Дніпра влаштували концерт та зустріч поколінь

У п’ятницю, 5 травня, з нагоди відзначення 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні для ветеранів Дніпра влаштували урочистий захід та зустріч поколінь. До концертної зали «Супутник» запросили понад 600 визволителів, а також молодь, щоб вони змогли поспілкуватися.

«Хотілося б подякувати нашому меру за те, що ця зустріч стала можливою. День Перемоги – одне з найважливіших свят у нашому житті, яке ми відзначатимемо завжди. Дуже добре, що сьогодні на святі присутні не лише ветерани та їхні родичі, а й діти, школярі. Хочеться, щоб молодше покоління пам’ятало про той подвиг та людські втрати, аби все це ніколи не повторилося», – зазначив голова ради міської організації ветеранів України Анатолій Клешня.

Микола Петрович зустрів Другу світову війну в Білорусі 13-річним хлопчиком, брав участь у партизанському русі: «Я пам’ятаю все: і як бомбили, і обстріли, і як село спалили, як ми ховалися в лісі. Всю зиму на початку 1943 року провів у лісі. Зараз, звичайно, і матеріальну допомогу отримуємо, але такі зустрічі, коли можна поспілкуватися з побратимами, дітлахами, – безцінні для нас», – зазначив ветеран.