Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Конкурс «Iнтелектуальний капiтал України»

4 жовтня 2013 року пiд час II Міжнародної експертної сесії було огопошено Перший нацiональний грантовий конкурс «Iнтелектуальний капітал України».

Як зазначив голова Наглядової ради Фонду Перший вiце-прем'єр-мiнiстр України Сергiй Арбузов: «Розвиток iнтелектуального потенцiалу є одним з найбiльш важливих завдань соцiально-економiчного розвитку України. Ми відкриті до конструктивного дiалогу і готовi до об'єднання зусиль з усіма учасниками цього сmраmегiчного для нашої держави проекmу. Переконаний, що результатом нашої спільної: робоmи стануть проривнi iнновацiї у вcix сферах суспiльного життя, якi сприятимуть змiцненню глобальної конкуренmоспроможностi України».

Мета проведення конкурсу у 2013 роцi - пiдтримка проектiв, орієнтованих на пiдвищення та створення iнтелектуального капiталу України, включення держави у світові iнтелектуальнi процеси. Базовим вектором конкурсу є спрямованiсть тематик на дослiдження та проектування майбутнього України та світу.

Основні тематичнi прiоритети конкурсу:
•             майбутнє України в мiнливому світі,
•             майбутнє міст, осель i систем розселення,
•             нове мислення для нового світу,
•             освіта майбутнього,
•             суспiльство майбутнього та його нові цiнностi,
•             здоров'я i довголiття,
•             мистецтво для майбутнього,
•             постiндустрiальнi економiчнi системи,
•             iнформацiйнi технолоії: майбутнє в сучасному світі,
•             бiотехнологiї, ЩО змiнюють світ,
•             технiко-технологiчнi рiшення майбутнього.
 
Заявки на участь у першому етапі Конкурсу приймаються до 3 лютого 2014 року. Прiоритет у пiдтримцi буде надано проектам, що демонструють можливiсть сталого розвитку пiсля завершення фiнансування зi сторони Фонду.
 
Організатори визначили, що учасники повиннi подати анкету, резюме заявки, графiк i бюджет проекту. Найкращі проектні пропозиції можуть виграти грант на реалiзацiю проекту, спiвмiрний iз розмiром Нобелівської премiї, адже конкурсні заявки можуть мiстити запит на будь-який обгрунгований розмiр гранту в дiапазонi вiд 100000 до 8 000 000 гривень.
 
«Ми будемо заохочувати міжнародні проекmнi колективи, проекти з довгою перспективою, але, безумовно, підтримаємо й ті ідеї, для реалiзацiї яких потрiбнi невеликi терміни та засоби для успiшної реалiзацiї», - зазначив член Конкурсної комісії Володимир НІКІТІН, голова правлiння Мiжнародного Інституту досліджень майбутнього.

До складу Конкурсної комісії увiйшли лiтератор Любомир Дереш, всесвітньо вiдомий режисер, сценарист та фiлософ Кшиштоф Зануссі, голова Правління Мiжнародного iнституту дослiджень майбутнього Володимир Hікітін, професор Київського нацiонального унiверситету будівництва та архiтектури Володимир Нудельман, вiдомий футуролог Сергiй Переслєгін, вiдомий теоретик архiтектури Олександр Раппапорт, директор Київського міського центру серця Борис Тодуров, виконавчий директор Мiжнародного фонду Блейзера Олег Устенко i генеральний директор Українського наукового клубу Наталiя Шульга.

Бiльш детальну iнформацiю можна знайти на сайтi Конкурсу «Iнтелектуальний капiтал України» http://grants.future-ukraine.org.ua  або дiзнатися за телефоном (044) 207-4768.
 
ФОНД Майбутнього України
вул. Cім’ї Хохлових, 15, оф. 418-420,
Київ, Україна 04119
телефон/факс +38 044 207-4768
[email protected]
www.future-ukraine.orq.ua
www.grants.future-ukraine.org.ua
www.facebook.com/lntelektualnijKapitaIUkraini