Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Урочистий прийом з нагоди Міжнародного дня театру

28 березня об 11:00 в приміщенні міської ради (просп. Д. Яворницького,75,7 поверх, біла зала) відбудеться урочистий прийом з нагоди Міжнародного дня театру. На урочистості запрошені директори театрів, режисери, актори, театральні художники, театрознавці. Участь у заході візьмуть заступник міського голови Олександр Шикуленко, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов, керівник Художньої ради при міському голові, заслужений діяч мистецтв України Григорій Гельфер, позаштатний радник міського голови з питань культури Євген Гендін.

Довідка:
У Дніпрі  працюють 9 театрів, 5 з яких міської комунальної власності. Щорічно театри міста представляють понад 1000 різноманітних вистав та культурно-мистецьких заходів, які переглядають понад 300 тис. глядачів.
В театрах міста працює 53 творчих діячів, які мають почесні звання: «народний артист України» –14; заслужений артист України» – 30, «заслужений діяч мистецтв України» – 6; «заслужений працівник культури України» – 4.
Театри міста не стоять осторонь ситуації, яка склалась у нашій країні, активно ведуть волонтерську діяльність, виїздять у Донецьку область з благодійними концертами та виставами, актори театрів йдуть добровольцями в зону АТО, здійснюють постановки вистав патріотичної тематики.
В 2007 році Дніпропетровською міською радою були встановлено та щорічно присуджується 13 міських іменних мистецьких премій з метою вшанування видатних діячів літератури та мистецтва, життя і творчість яких пов’язані з Дніпром. У галузі театрального мистецтва щорічно вручається 4 премії до Міжнародного дня театру. За весь період до Міжнародного дня театру вручено 39 премій  43 лауреатам.
У різні роки лауреатами мистецької премії стали: Володимир Петренко та Тарас Шевченко (театр «Віримо!»); Юрій Чайка, Олег Ніколаєв (Оперний театр); Віктор Нікітін, Михайло Овсяников (міський театр ляльок); Жан Мельников, Людмила Вороніна та Анатолій Дудка (театр драми та комедії); Лідія Кушкова, Анатолій Канцедайло та Василь Крачковський (театр ім. Шевченка), Володимир Мазур та інші.
Імена лауреатів міських іменних мистецьких премій 2017 року в галузі театрального мистецтва буде названо на прийомі.
Також, представникам театрів міста будуть вручені подяки міського голови та грамоти міської ради.