Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкрите засідання експертної комісії з визначення учасників, які допускаються до голосування в рамках бюджету участі

 24 березня об 14-00 в приміщенні міської ради (просп. Д. Яворницького,75,7 поверх, біла зала) відбудеться I ВІДКРИТЕ засідання експертної комісії з визначення учасників, які допускаються до голосування в рамках бюджету участі.

  Спікери: в.о. заступника міського голови Яніка Мерило, голова експертної комісії, депутат міської ради  Олександр Куприєнко, члени експертної комісії, депутати міської ради Артем Павлов і Дмитро Безуглий.
Засідання експертної комісії транслюватиметься online.

  Довідка:

  У м. Дніпрі продовжується розгляд проектів у рамках впровадження пілотного проекту партиципаторного бюджетування (бюджету участі).
За вимогами Положення про партиципаторне бюджетування (бюджет участі) у м. Дніпрі, що затверджено рішенням міської ради від 21.12.2016 № 45/12, всі проекти спочатку проходять перевірку у виконавчих органах міської ради. Потім реєстри позитивно та негативно оцінених проектів надаються на розгляд експертної комісії.
  Основними завданнями експертної комісії на підставі висновків профільних виконавчих органів міської ради визначено: проведення остаточного аналізу та оцінки прийнятих проектів; прийняття рішення щодо доцільності здійснення проектів; формування та затвердження реєстрів позитивно та негативно оцінених проектів; затвердження проектів, які не допускаються до голосування у зв’язку з невідповідністю вимогам  Положення; вирішення спірних питань, які виникають     у процесі реалізації Бюджету участі;
  Станом на 21.03.2017 з 295 поданих громадських проектів виконавчими органами міської ради розглянуто 115 проектів, з них:
-?    94 отримали позитивну оцінку;
-?    21 проект відхилено (з них 8 не пройшли премодерацію).
На розгляд експертної комісії 24.03.2017 буде винесено 95 проектів.
  До складу експертної комісії входять 28 осіб, з них 10 представників громадськості, 3 депутати, 15 представників виконавчих органів міської ради.  Склад та регламент роботи комісії затверджено рішенням виконавчого комітету міської ради від 14.02.2017 № 80 «Про створення експертної комісії з
партиципаторного бюджетування (бюджету участі) у м. Дніпрі». Перелік громадських проектів на розгляд та посилання на трансляцію заходу буде розміщено на https://adm.dniprorada.gov.ua та в групі "Громадський проект  м. Дніпра".
  Нагадуємо, що впровадження Бюджету участі у м. Дніпрі відбувається за допомогою он-лайн сервісу «Е-сервіс «Громадський проект»», який дозволяє брати участь у подачі проектів та голосуванні за них, з використанням BankID та електронно-цифрового підпису.
  З 24 квітня по 24 травня відбудеться голосування за проекти, під час якого кожен мешканець міста буде мати змогу віддати свій голос за проект.
Після визначення переможців, кошти на реалізацію громадських проектів буде виділено профільним виконавчим органам, які будуть безпосередньо виконувати завдання проектів.