Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Презентація поетичної збірки « Чарівне місто над Дніпром»

21 березня о 18:00 в приміщенні Центральної міської бібліотеці (Воскресенська,23, лекційна зала) відбудеться презентація поетичної  збірки « Чарівне місто над Дніпром». Книгу видано за кошт міського бюджету.
Довідка:
До збірки увійшли твори переможців і фіналістів Всеукраїнських поетичних конкурсів «Чарівний мій Дніпропетровськ – 2014» і «Чарівне місто над Дніпром – 2015», організованих Дніпровською центральною міською бібліотекою за сприяння управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради. Книга оформлена оригінальними ілюстраціями, виконаними студентами Дніпропетровського театрально-художнього коледжу. Всі, кого цікавить поетична творчість матимуть змогу ознайомитися з новою книгою та прослухати авторське читання творів, що увійшли до збірки.
           
К.о. Олександр Ошега – завідувач відділу Соціокультурноїдіяльності Дніпровської Центральної міської бібліотеки, Наталія Шелест – в.о. заступника директора Дніпровської Центральної міської бібліотеки

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ПОЕТИЧНИЙ КОНКУРС  «ЧАРІВНЕ МІСТО НАД ДНІПРОМ»
  
Конкурс «Чарівне місто над Дніпром» започатковано Дніпровською Центральною міською бібліотекою за підтримки управління культури у 2012 році як міський поетичний конкурс до Дня міста. Згодом конкурс став Всеукраїнським. Для оцінки надісланих на конкурс творів створено журі, до складу якого увійшли  письменники і мовознавці України, представники Дніпровської Центральної міської бібліотеки.
 
Метою Конкурсу є створення поетичних творів про місто Дніпро, його історію, сучасність, людей, природу, традиції; виявлення і підтримка талановитих авторів, активізація і популяризація їх творчості, формування почуття причетності до історії і культури міста.
 
Роботи конкурсантів оприлюднюються у мережі Інтернет. В бібліотеках міста проводяться зустрічі з авторами. Церемонія нагородження переможців відбувається під час проведення святкових заходів з нагоди відзначення Дня міста. Переможці конкурсу мають можливість виступити з декламуванням своїх творів на майданчиках Дніпра під час святкування Дня міста.

За підсумками перших двох конкурсів 2012, 2013 років за підтримки міської ради у 2014 році була видана збірка «Чарівний мій Дніпропетровськ», проілюстрована молодими художниками з Дніпропетровського театрально-художнього коледжу.
 У 2014 році конкурс виріс до рівня Всеукраїнського. У своїх творах автори з усієї України оспівують славетне місто над Дніпром. У 2015 році конкурсанти мали змогу спробувати сили в двох номінаціях: «Історичні постаті на тлі Дніпра» та «Дніпро працює на перемогу». 
 
У 2016 році за підтримки дніпровської міської ради видано збірку творів переможців і фіналістів конкурсів 2014 та 2015 років «Чарівне місто над Дніпром». Твори проілюстровані студентами Дніпропетровського театрально-художнього коледжу.