Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Презентація відео-лекції для лікарів загальної практики-сімейної медицини, педіатрів, гінекологів щодо ведення дітей з синдромом Дауна

21 березня о 10:00 в приміщенні міської ради (просп. Д. Яворницького, 75-А, 3 поверх, зала засідань) відбудеться презентація відео-лекції для лікарів загальної практики-сімейної медицини, педіатрів, гінекологів  щодо ведення дітей з синдромом Дауна. У заході візьмуть участь заступник міського голови, директор департаменту охорони здоров’я Андрій Бабський, фахівці департаменту, головний позаштатний гінеколог дитячого та підліткового віку. Захід присвячений до Всесвітнього дня людей з синдромом Дауна.

Довідка:
Синдром Дауна є однією з форм вродженої геномної патології, поширеною у всіх регіонах світу. Часто вона веде до змін моторики, фізичних характеристик та здоров'я. У грудні 2011 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 21 березня Всесвітнім днем ??людей з синдромом Дауна та запропонувала всім державам - членам ООН, міжнародним та неурядовим організаціям в цей день підвищувати рівень інформованості громадськості про синдром Дауна та людей, які мають його. 

 21 березня вибрано  невипадково, це двадцять перший день третього місяця пов'язаний з 3 копіями 21-ої хромосоми.За статистикою, імовірність народження дитини з синдромом Дауна становить 1: 600-800 усіх новонароджених та не залежить від раси, місця проживання, способу життя або соціального становища батьків. Люди з синдромом Дауна,при застосуванні відповідних методик,розвиваютьсяв інтелектуальному плані. Народжені з синдромом Дауна діти можуть навчитися не тільки самообслуговуванню, але йчитати, рахувати таписати. Вони, також, можуть оволодіти спеціальнимизнаннями. Батьки дітей з синдромом Дауна змушені щодня боротися за гідне життя та майбутнє своїх дітей, долаючи нерозуміння з боку суспільства.

 Міжнародний день людини з синдромом Дауна ставить перед собою мету привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими здібностями, адже вони дещо відрізняються від звичайних людей в плані інтелекту і багато з них страждають від вроджених вад серця, але своєю добротою, щирістю і безпосередністю компенсують все те, в чому вони відрізняються від звичайних людей, а часто і перевершують їх.

 Найчастіше це добродушні, життєрадісні тапозитивні люди, вони самі охоче прагнуть до спілкування. Чим більше вони спілкуються з однолітками у дошкільних закладах, школах, на майданчиках тав спортивних секціях, тим менш помітна їх особливість, покращується психічний тафізичний розвиток.
 Діти з синдромом Дауна обдаровані не менше, ніж їх однолітки. Багато з нихмаютьхудожній талант. Вони музичні , артистичні, схильні до поезії, успішні в спорті.