Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття виставки «Минуле та сучасне»

23 лютого о 16:30 в Музеї українського живопису (Троїцька площа, 5-А) відбудеться відкриття виставки «Минуле та сучасне». На ній будуть представлені твори художників родини Євдущенків – батька Палладія Васильовича та сина Юрія Палладійовича. Виставка «Минуле та сучасність» відображує творче життя двох поколінь художників, які об’єднані родинними зв’язками.
Довідка:
Палладій Євдущенко народився в 1941 році та пережив разом із своїм поколінням усі тягарі 1940 – 1970років. Тому ціле тридцятиріччя художникові довелося працювати на Дніпропетровському художньо-виробничому комбінаті простим оформлювачем, що звужувало поле його творчої діяльності. Цей період став часом накопичення та осмислення матеріалу, запозиченого із життєвих вражень автора. Усі свої задуми, які він хотів відобразити на полотні, Палладій зміг втілити лише наприкінці життя, протягом останніх 15 років, коли Україна стала самостійною державою. З цього циклу на виставці представлено лише 8 композицій: про голодомор; про розкуркулювання простих селян, що прирікало їхні родини на загибель; про «три колоски», за які карали навіть дітей; про незліченні арешти «ворогів народу».
Мистецтво Юрія Євдущенка представляє інший час, а отже, інші погляди на творчу практику. Починаючи з кінця 1980-х – 2000-х років він дуже багато працює у різноманітних живописних техніках – олія, темпера, але найбільш уподобаною стає акриловий живопис. Протягом 2014 – 2016 років Юрій Євдущенко пробує власні сили у найбільш складній техніці гарячої емалі та досягає успіхів. Експозиція продемонструє твори Юрія Євдущенка, виконані у 2015-2016 роках, які покажуть черговий етап його творчого розвитку.