Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття виставки петриківського розпису «Майстер і діти. Рідний край у розписі»

14 лютого о 14-00 біля ЦНАПу «Лівобережний» (проспект Слобожанський 31Д, ТЦ «Наша Правда»,2 поверх) відбудеться відкриття виставки петриківського розпису «Майстер і діти. Рідний край у розписі». Участь у заході візьмуть Володимир Юрченко  – заступник  голови Дніпропетровської облдержадміністарції, Яніка Мерило  – в.о. заступника міського голови, Олександр Марусов - начальник управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР.
Довідка:
У даний час місто намагається використовувати елементи петриківського розпису в символіці міста, наприклад, в оформленні ЦНАПу Лівобережний, картки мешканця Дніпра і т.д.
 
Петриківський розпис — не лише народне мистецтво, що зберігає традиції оздоблення українського житла, але й сучасний живопис, який розвивається та набуває нових рис. У 2013 році петриківський розпис було включено до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.
Характерною особливістю петриківського розпису є переважання рослинних візерунків (здебільшого квіткових) і створення передовсім фантастичних, небувалих у природі форм квітів, в основі яких лежить уважне спостереження місцевої флори. Широке застосування в розписі мають мотиви садових і лугових квітів і ягід.
В експозиції виставки представлено роботи народного майстра, керівника зразкового гуртка «Декоративний розпис» Центру української культури «Коло калинове» міського Палацу дітей та юнацтва Переясловець Лариси Вікторівни, випускників гуртка: Стець Анни, Спіріної Валерії, Бабенко Анни та вихованців гуртка. Всього - 30 робіт. Представлені роботи були відмічені на різного рівня виставках та конкурсах: міських, обласних та всеукраїнських.
Центр української культури «Коло калинове» є справжньою окрасою міського Палацу дітей та юнацтва та міста Дніпро. Працює він вже більше 20 років.У 2004 році Центр української культури «Коло калинове» отримав високе звання «Зразковий художній колектив». У 2011 році, за рішенням експертної комісії Міністерства освіти і науки України, це звання підтверджено вдруге.
Міська влада має намір зробити подібні виставки традиційними задля популяризації творчості мешканців Дніпропетровщини та  роботи ЦНАПу.
 Увага! ! Від’їзд  представників ЗМІ від міської ради (шлагбаум) о 13-15