Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Передача гуманітарної допомоги

1 лютого об 11-00 в КЗ «Дніпровська шоста  міська клінічна лікарня» (адміністративний корпус, приймальня головного лікаря) (вул. Батумська, 13) відбудеться передача гуманітарної  допомоги, а саме  медичного обладнання: лікарняних ліжок -40 шт., лікарняних матраців – 40 шт., ходунків на колесах – 20 шт., туалетних візків – 50 шт.,інвалідних візків – 20 шт.. Участь у заході візьме заступник директора департаменту охорони здоров’я Микола Кокуца.
Довідка:
Допомога надійшла від Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України. Департамент охорони здоров’я населення ДМР з 2015 року співпрацює з Асоціацією в питанні надання гуманітарної допомоги стаціонарним закладам медицини, що надають допомогу учасникам  АТО.
У 2016 році в  Центрах первинної медико-санітарної допомоги міста знаходились під амбулаторним наглядом та отримували медичну допомогу 2313 учасників АТО, що складало 55,9% від усіх учасників АТО,  які знаходились на обліку в  міському управлінні з питань учасників АТО.   Протягом  2016 року 1658 учасників АТО звертались за медичною допомогою,  1856 отримали медичну та консультативну допомогу. У порівнянні з 2015 роком, кількість АТОвців,  які отримали медичну та консультативну допомогу в Центрах,  збільшилася  на 48%.
 Спеціальні ліжка, візки, ходунки та лікарняні матраци вже   отримали 7 лікарень Дніпра та Дніпропетровської області (КЗ «ДМКМЛ №2»; КЗ «ДМБКЛ №4»; КЗ «ДШМКЛ»ДОР»; КЗ «ДМБКЛ №16» ДОР»; КЗ «ДКОШМД»ДОР»; КЗ «Новомосковська ЦРЛ»ДОР»; КЗ «Криворізька ЦРЛ»ДОР»). Благодійна допомога прибула  з Німеччини   за допомоги Президента Асоціації міжнародних автомобільних  перевізників України Леоніда Костюченка.  Медики кажуть, якби не така допомога благодійників волонтерів-перевізників, рятувати поранених було б вкрай складно. Наприклад, спеціальне ліжко дозволяє  повернути його в таке  положення, яке необхідно хірургам, аби негайно почати надавати медичну допомогу. З початку бойових дій на Донбасі українські перевізники вже не раз підставляли своє плече тим, хто перебуває допомоги на передовій.  Учасники Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України і сьогодні, як і більшість свідомих українців не стоять осторонь. Ремонт військової техніки, придбання двигунів для неї, надання пального, придбання медичного обладнання,  бронежилетів, радіостанцій,  спальних мішків, продовольства, перевезення гуманітарної допомоги та забезпечення інших потреб учасників АТО, не говорячи про перерахування коштів – це неповний список справ якими пишається Асоціація. Також велика кількість  транспортних засобів перевізників безпосередньо задіяна у виконанні військових завдань.
Загалом, за час проведення АТО, Асоціацією надано допомогу ВСУ на суму понад 1 млн 500 тис грн.
УВАГА! Від’їзд представників ЗМІ від міської ради (шлагбаум) о 10-15