Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Історико-етнографічне свято «Водохреща на Старій Самарі» та привітання дітей військовослужбовців із святом Водохреща

 19 січня о 12-00 на території Богородицької фортеці (с. Шевченко, вул. Пензенська) відбудеться історико-етнографічне свято «Водохреща на Старій Самарі». Участь у заході візьме міський голова Борис Філатов.
 Підхід міського голови до представників ЗМІ біля сцени об 11-?55!!!!
 
  Довідка:

  У рамках програми міського голови Бориса Філатова «Культурна столиця», на території історичної пам'ятки «Стара Самар –  Богородицька фортеця» відбудеться святкування Водохреща.  Ця подія поєднує дві речі. По-перше, це відпочинок наших містян – людей, які живуть «на асфальті». Вони вийдуть на природу: ліс, сніг, чудові краєвиди, святковий настрій. По-друге, – ознайомлення з традиціями нашого народу, які призабуті. У програмі заходу – освячення води, занурювання в ополонку, виступи вокальних та хореографічних колективів, аніматорів, святкові вистави. Крім того, відбудеться виставка козацької зброї, а також всім охочим пропонуватимуть козацький куліш. Також гості свята зможуть взяти участь у майстер-класі з хокею, покататися на ковзанці та у візку, запряженому конем. Окрім цього - гра «Перегони на Водохреща», караоке «Золотий голос Водохреща», конкурс скульптур «Снігові козаки»; пам’ятні фото у тематичній фотозоні. Вхід на захід безкоштовний.

19 січня о 13-30 в військовій частині № 4608-П (вул. Ялинова, 1) відбудеться привітання дітей військовослужбовців із  святом Водохреща. Участь у заході  візьме заступник міського голови Світлана Єпіфанцева. 33 діткам вона передасть   хрещенські смаколики.

Увага! Від`їзд представників ЗМІ НА ОБИДВА ЗАХОДИ!!!!!! від міської ради (шлагбаум) об 11-00.