Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Урочисте відкриття головної ялинки Дніпра та Центрального новорічного містечка

24 грудня о 18-00 на площі  Героїв Майдану відбудеться урочисте відкриття головної ялинки Дніпра та Центрального новорічного містечка.Участь у заході візьме міський голова Борис Філатов.
 
Довідка:
Висота  цієї новорічної красуні  сягає 28 метрів, її прикрашає понад 300 іграшок. Ялинку підсвічуватимуть понад 10 тис. ліхтариків. Для виготовлення світлодіодних фігур, якими прикрашений центр міста, використали понад 1 кілометр гірлянд.
Цієї суботи на площі Героїв Майдану також розпочне роботу  Центральне новорічне містечко. Крім того, цьогоріч уперше в своїй історії Дніпро зустрічатиме Європейське Різдво. 25 грудня, о 18.00, на площі Героїв Майдану відбудуться театральні виступи, а маленьких дніпрян навчатимуть декорування новорічних іграшок і розпису імбирних пряників. Відзначення Європейського Різдва стане для міста традиційним. У новорічний вечір і ніч з 31 грудня на 1 січня на центральній площі працюватимуть аніматори та виступатимуть музичні гурти. У перший день нового року в центрі міста всіх охочих пригощатимуть гарячим бульйоном. 2 січня буде спортивним днем – на площі пройде марафон Дідів Морозів, футбольний фристайл і веселі естафети. 7 і 8 січня в центрі Дніпра відбудеться етнофестиваль «Різдво в Країні мрій», на якому виступатимуть відомі українські гурти – «Танок на майдані Конго» («ТНМК»), «Воплі Відоплясова», а також Atmasfera, «Вертеп», Діля, Joryj Kloc, «Бурдон». Для маленьких городян будуть майстер-класи з петриківського розпису та виготовлення різдвяних зірок, масок, ліхтариків, ляльок-мотанок. Влаштують також різдвяний вертеп, різдвяну коляду і обряд водіння кози. На Старий новий рік – 13-15 січня – на площі Героїв.Майдану відбудеться видовищний парад мімів і ходулістів у супроводі оркестру. Центральне новорічне містечко буде працювати до 22 січня.