Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Прес-конференція на тему: « В рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця» стартує новий проект «Яскрава арена Дніпра- 2016»

   9 грудня о 10-00 в приміщенні міської ради (просп. Д. Яворницького, 75, 7 поверх, біла  зала) відбудеться прес-конференція на тему : « В рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця» стартує новий проект «Яскрава арена Дніпра- 2016».  Участь у прес -конференції візьмуть: Євген Хорошилов- начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР, Григорій Гельфер – керівник художньої ради при міському голові, заслужений діяч мистецтв України, Ольга Обласова –директор фестивалю «ЯСКРАВА АРЕНА ДНІПРА – 2016».

  Довідка:

   У Дніпропетровському державному цирку відбудеться МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДИТЯЧОГО ТА ЮНАЦЬКОГО ЕСТРАДНО-ЦИРКОВОГО МИСТЕЦТВА «ЯСКРАВА АРЕНА ДНІПРА – 2016», який пройде  в рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця».
   Позмагатися у майстерності за звання найкращого на професійній арені зберуться близько 300 юних майстрів циркового мистецтва з 15 областей України (представлені Київська, Запорізька, Чернівецька, Львівська, Полтавська, Миколаївська, Харківська, Херсонська, Донецька, Чернігівська, Хмельницька, Полтавська, Житомирська, Одеська та  Дніпропетровська області) та Угорщини.
   Протягом двох днів учасники конкурсу демонструватимуть свої таланти та уміння у традиційних циркових жанрах: повітряна і партерна гімнастика, жонглювання, еквілібр, каучук, акробатика, дресура тварин, клоунада, фокуси та ілюзія. Більшість юних артистів вперше отримає можливість виступити на професійному цирковому майданчику перед кількатисячною аудиторією. Глядачами конкурсного перегляду стануть школярі та діти соціально незахищених категорій.Оцінювати учасників будуть заслужені діячі культури і мистецтв України та Угорщини. Також почесною гостею фестивалю стане Людмила Шевченко (Народна артистка СРСР, Народна артистка України, директор, художній керівник національного цирку України). За підсумками конкурсу кращі номери будуть відібрані міжнародним журі для участі в двох повноцінних циркових Гала-виставах, які відбудуться на арені Дніпропетровського державного цирку в неділю 11 грудня 2016 р. о 12:00 та 16:00. Шоу обіцяє бути яскравим, феєричним і унікальним, тож організатори запрошують маленьких та дорослих жителів Дніпра завітати на свято дитячої творчості та наяву переконатися, яких результатів можна досягти на цирковій арені в дуже юному віці. За підсумками конкурсу всі учасники отримають пам’ятні призи від організаторів і партнерів фестивалю, а найталановитіший учасник здобуде найвищу нагороду – Гран-прі фестивалю.