Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Розширена нарада з питання визначення місця розташування комплексу раціонального використання та зберігання побутових відходів

27 жовтня об 11 - 00  в будівлі міської ради (просп.Д.Яворницького,75,7 поверх, каб.707) відбудеться розширена нарада з питання визначення місця розташування  комплексу раціонального використання та зберігання побутових відходів. Нараду проводить голова депутатської комісії з питань транспорту, зв’язку та екології  Каміль Примаков. Участь у нараді візьмуть: Руслан Стрілець- нач. управління природних ресурсів та екологічної безпеки департаменту екології та природних ресурсів ОДА; Андрій Кондратьєв- нач. Головного управління Держсанепідслужби у Дніпропетровській області, головний державний санітарний лікар області; Ігор Маковцев – директор департаменту транспорту та охорони навколишнього середовища міської ради; Павло Головаха –начальник управління охорони навколишнього середовища; громадські активісти.
Довідка:
 Депутати міської ради Дніпра підтримали закриття та рекультивацію полігону «Правобережний», який розташовується біля мікрорайону Діївка. За це під час 15-ї сесії міськради 20 жовтня проголосувало 34 депутати. 
   «Ситуація дуже складна. Люди, домівки яких знаходяться біля полігону, не живуть, а виживають. Ми повинні завершити експлуатацію полігону до 2020 року. Ми взяли додатковий час, щоб знайти місце для нового сміттєзвалища. На рекультивацію полігону «Правобережний» з міського бюджету виділено 5 мільйонів гривень», – зазначив Каміль Примаков. Він також повідомив, що міська та обласна влада створять тимчасову комісію, яка визначить нову територію для полігону за межами міста. Його планують відкрити в 2017-2018 роках. У бюджет Дніпра на 2017 рік планують закласти витрати на проектування нового полігону.