Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Легкоатлетичний пробіг «Миля миру»

221016 о 10-00 від театру Опери та балету (пр.Д.Яворницького,72-А) стартує легкоатлетичний пробіг «Миля миру». Приблизна кількість учасників –1000 осіб.

  УВАГА!  О 9-45 підхід до преси організаторів змагань: Олександр Осипов – нач. управління спорту департаменту гуманітарної політики ДМР, Марина Філатова- президент федерації легкої атлетики Дніпра.

Довідка:
В легкоатлетичному пробігу візьмуть  участь учні дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, учні загальноосвітніх навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів, студенти технікумів та професійних технічних училищ та ветерани спорту.
Переможців  визначать окремо серед чоловіків (хлопців) та серед жінок (дівчат). Найкращих спортсменів  нагородять пам’ятними призами, медалями та дипломами. Всього будуть нагороджені приблизно 70 осіб в різних вікових категоріях ( учні, студенти, ветерани спорту від 35 років  та члени  бігових клубів міста).
Маршрут проведення «Милі миру» : старт від театру «Опери та балету» - до просп. Д. Яворницького, 92 (Магазин «1000 дрібниць») - поворот наліво  - по просп. Д.  Яворницького до вул. Фарба – поворот наліво – фініш біля театру Опери та балету .
Історична довідка: Цей спортивний захід веде свою історію з 1944-го року, коли в річницю визволення нашого міста від фашистських загарбників (25 жовтня 1944 року) спортсмени міста зібралися і відзначили це свято по-своєму - легкоатлетичною естафетою по проспекту Карла Маркса. У 1995 році ООН в честь 50 річчя своєї організації провела по всьому світу естафету яку назвали «Дві милі миру». Ця естафета збіглася з датою визволення нашого міста.  Головна мета - «Мир у всьому світі».   Жодного разу після звільнення нашого міста від фашистських загарбників, починаючи з жовтня 1944-го року, не переривалася традиція проведення легкоатлетичних пробігів на честь Миру.