Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Олімпійський день бігу у парку ім. Глоби

  23 червня  о 17.00 на фестивальному майданчику парку імені Лазаря Глоби відбудеться Олімпійський день бігу. Про це повідомили в управлінні спорту департаменту гуманітарної політики міської ради. На церемонії відкриття заходу проводжатимуть спортсменів на Олімпійські ігри. Захід відбудеться за участю заступника міського голови Одександра Шикуленка та президента  федерації легкої атлетики Дніпра Марини Філатової.
         У спортивному заході візьмуть участь керівники органів державної влади та органів місцевого самоврядування, представники державних установ та громадських організацій, відомі спортсмени та тренери, учні спортивних та загальноосвітніх шкіл, студентська молодь та клуби любителів бігу. Загалом близько 1500 спортсменів, більшість з  яких діти. Забіги проводитимуться на 500 та 1000 метрів.
           О  17.15 пройде масовий флеш-моб, в якому олімпійські чемпіони  проведуть зарядку для всіх бажаючих. Всього пройде 25 забігів. Першими стартує  «Зірковий» забіг, який складається з олімпійських чемпіонів, чемпіонів СРСР, чемпіонів Європи, Світу, призерів Олімпійських ігор, заслужених тренерів України, Майстрів спорту, голів спортивних федерацій міста та керівників виконавчих органів.  Після них стартують вихованці дитячих юнацьких спортивних шкіл, які будуть змагатися у номінаціях: 
       1 .ігри
       2. єдиноборства. важка атлетика
       3. гімнастика, акробатика. стрибки у воду, фігурне ковзання, батут,черлідінг
       4. гребля, плавання, велосипед
       5.статичні види: шашки,  шахмати , парус ,кінний спорт,технічні види.
       6. легка атлетика, орієнтування, сучасне 5-борство, триатлон.
        Наступний забіг складається зі спортсменів workout, після чого починаються забіги клубів любителів спорту та ветеранів.
      В рамках забігів на Фестивальному майданчику пройдуть показові виступи різних спортивних клубів та федерацій (з 17.35 по 18.55):
     Організаторами акції є Дніпропетровське відділення Національного олімпійського комітету, управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпропетровської міської ради та міська федерація легкої атлетики.
Після проведення естафети відбудеться нагородження переможців забігу.
 
Додаткова інформація:
Олімпійський день бігу присвячений відродженню Олімпійських Ігор у 1894 році. У цьому ж році був створений Міжнародний Олімпійський Комітет (МОК). У січні 1948 на 42-й сесії МОК було прийнято рішення про щорічне проведення Всесвітнього Олімпійського дня. Тому святкування цього заходу стало традиційним в Олімпійському русі. Перший Олімпійський день був проведений 23 червня 1948. Більше 200 національних олімпійських комітетів у всьому світі проводять цей захід під егідою МОК.