Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Урочисті заходи з нагоди святкування Дня медичного працівника

    15  червня о 12:00 у конференц-залі департаменту охорони здоров'я населення  міської ради (проспект Яворницького 75а, 3 поверх) відбудуться  урочисті заходи з нагоди святкування  Дня медичного працівника. Лікарів із професійним святом привітає міський голова Борис Філатов.
   Окрім цього, цього дня працюватиме  виставка дитячих малюнків «Лікарі очима дітей».Напередодні свята понад 100 дітей подали свої  малюнки для участі у конкурсі. Саме кращі малюнки і  можна буде переглянути під час  святкування Дня медичного працівника у міській раді.
    У місті  в 12 центрах первинної медико-санітарної допомоги  функціонують 72 амбулаторії загальної практики сімейної медицини.   У центрах первинної медико-санітарної допомоги працює близько 4 тисяч медичних працівників, в т.ч. 1099 лікарів, 1462 молодших медичних спеціалістів. Разом з дільничними педіатрами, терапевтами, гінекологами та профільними фахівцями працюють 490 сімейних лікарів. 30 лікувально-профілактичних закладів вторинного рівня фінансуються за рахунок медичної субвенції з державного бюджету та видатків з міського бюджету.
   За кошти міського бюджету у 2016 році планується провести капітальні та поточні ремонти на суму 13.5 млн. грн.,  більше 14,7 млн. грн. буде витрачено на закупівлю обладнання, а 20,6 млн. грн. – на придбання медикаментів.
  За 3 місяці 2016 року до лікарів амбулаторій загальної практики сімейної медицини за допомогою звернулися понад 1.5млн. пацієнтів. В центрах функціонують 614 ліжок денних стаціонарів, на них проліковано за 1 квартал року близько 7 тис.  хворих. В амбулаторних умовах проведено 5 тис. операцій.
  Утретю неділю червня в Україні відзначають День медичного працівника, який  цього року припадає на 21 червня.