Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Чемпіонат України з дзюдо серед ветеранів

    21 травня об 11.30  в залі СК «Метеор» (вул. Макарова, 27а) відбудеться Чемпіонат України з дзюдо серед ветеранів. Про це повідомили в управлінні у справах молоді та спорту Дніпропетровської міської ради.
   У змаганнях візьмуть участь близько 150 дзюдоїстів з України, Грузії, Словаччини, Литви. Серед учасників чемпіон Європи 2015 року Максим Шаповалов, бронзові призери Чемпіонату Світу 2015 року Артем Ільєнко, В’ячеслав Клешня, срібний призер цього ж чемпіонату Віталій Рижий, чемпіон Світу 2015 року Сергій Балабан (всі представляють Дніпропетровськ), чемпіон Світу Ілля Чімчіури (Грузія), чемпіон Світу Сергій Гринь (Донецьк), призер Олімпійських ігор Нестор Гергіані (Грузія)  та багато інших прославлених атлетів. Переможці будуть нагороджені медалями та дипломами.
  Чемпіонат України з дзюдо серед ветеранів позитивно сприяє пропаганді спорту, здоровому та активному способу життя, а також є відбірним стартом в збірну команду України для участі в чемпіонаті Європи та Світу. Дніпропетровська область є провідною в розвитку дзюдо в країні. В минулому році Дніпропетровська область посіла третє місце в загальному заліку серед всіх областей України.
Організатори чемпіонату України серед ветеранів  – федерація дзюдо м. Дніпропетровська і Дніпропетровської області,  Федерація дзюдо України та Міністерство молоді та спорту України.
  Додаткова інформація: для забезпечення підготовки спортсменів з дзюдо в області працює 117 тренерів, які тренують 3210 спортсменів, з них: 166 - у вищих навчальних закладах, 2108 в ДЮСШ, 20 - у Дніпропетровській школі вищої спортивної майстерності, 18 - у Дніпропетровському вищому училищі фізичної культури, 898 - у спортивних клубах.