Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття XІІІ Всеукраїнського фестивалю духовних піснеспівів «Наддніпрянські Пасхальні піснеспіви»

    14 травня о 12.00 на площі біля Свято-Миколаївського храму (Монастирський острів) відбудеться урочисте відкриття  XІІІ Всеукраїнського фестивалю духовних піснеспівів «Наддніпрянські Пасхальні піснеспіви». Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Привітає учасників фестивалю заступник міського голови Олена Молошна та Владика Іриней. Цього року фестиваль став частиною програми міського голови Бориса Філатова «Дніпро – культурна столиця».
     На сцену Пасхального фестивалю вийдуть 20 світських, церковних, дитячих хорових колективів, загалом майже 400 учасників з різних міст Дніпропетровської області та Харкова. Знайомити слухачів з учасниками фестивалю та програмами їх виступів будуть незмінні ведучі усіх  фестивалів духовних піснеспівів  настоятель Спасо-Преображенського Кафедрального Собору, протоієрей Ярослав Денека та матушка Ангеліна Ничипорук.
 Родзинкою цьогорічного фестивалю стане створення найбільшого в його історії хору – понад 400 голосів. Збірний хор під час урочистого відкриття  фестивалю виконає одну з композицій.
    Всі учасники фестивалю отримають дипломи та подарунки, зазначають в управлінні.
   Фестиваль духовних піснеспівів заснований Дніпропетровською міською радою та Дніпропетровським єпархіальним управлінням Української Православної церкви з метою духовного відродження українського народу, додають в управлінні.