Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Прес-конференція щодо міжнародної акції "Ніч в музеї"

 12 травня об 11-00 у будівлі міськради (пр. Д. Яворницького,75, 7 поверх, біла зала) відбудеться прес- конференція заступника міського голови Олександра Шикуленка, директора Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького Надії Капустіної та директора музею українського живопису Сергія Бурбело. Тема: «Дніпропетровськ долучиться до міжнародної акції «Ніч в музеї. Особливості заходу».
Довідка:
14 травня 2016 року з 18- 00  до 24 -00 у місті Дніпропетровську відбудеться міжнародна акція «Ніч музеїв». До акції долучились Дніпропетровський національний історичний музей ім.. Д.І. Яворницького (пр. Д. Яворницького, 16), Музей українського живопису (пл. Троїцька, 5а), Музей «Машини часу» (вул. Мандриківська, 44).
Кожен з музеїв підготував цікаву програму для мешканців та гостей міста.
Історичний музейпропонує відвідувачам наступну програму: мандрівка «Із варяг у греки», вивчення наук козацьких, бал ХІХ століття, спіритичний сеанс ХХ ст.. та багато іншого.
У програмі Музею українського живописуАРТ-ПРОЕКТ МОЛОДИХ МИТЦІВ «ПО ЗА»-винятковаекспозиціяекспериментального характеру. МАЙСТЕР-КЛАС З ПИСАНКАРСТВА- таємниці найпопулярнішого виду народного ремесла. 
Музей «Машини часу»у цьому році організовує безкоштовну доставку всіх бажаючих автобусом КАВЗ-651 (1954 р.в.) від музею ім. Д.І. Яворницького до музею «Машини часу», яка стартує з 18:00 (відправка щогодини).
При вході в музей «Машини часу» Вас зустрінуть живі скульптури людей різних професій. У залі працює листоноша Пєчкін, який відправить (безкоштовно) Ваш лист в конверті, скріплений сургучною печаткою, в Комарово або Простоквашено.
Експонати музею - автомобілі, в цей вечір зустрічають Вас габаритними вогнями. На технічних майданчиках можна освоїти професію столяра або  ливарника.
Працюватиме й  «Свічковий заводик».
На другому поверсі музею буде проходити інсталяція картини Ф.П. Решетникова «Знову двійка». Під керівництвом  працівника музею  (безкоштовно) ви станете персонажем полотна: вас переодягнуть в двієчника або в його сестру (маму, брата), використовуючи необхідний реквізит, правильно поставлять і зроблять безцінний кадр, який буде на 90% збігатися з оригінальною картиною автора.
Якщо Ви вирішили спробувати себе в навичках Петриківського розпису, то майстри сувенірної майстерні «Петриківський розпис» навчать Вас  (безкоштовно) на задньому дворі  музею.
О 20:30 заплановано кінопоказ на 16 мм плівці документальних фільмів про культурне життя музеїв XIX - XX ст. Для маленьких відвідувачів - мультфільми.
Для любителів і цінителів популярних напоїв минулого століття буде працювати автомат газованої води по 1-3 копійки і справжня бочка з квасом на розлив.
Цієї ночі для відвідувачів  працюватиме й  додаткова парковка. Допомагати припаркуватися допоможе Дядя Стьопа - Світлофор!