Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Урочисте відкриття Кубку України пам’яті Юлії Рябчинської з веслування на байдарках і каное

  5 травня о 10.30 на веслувальному каналі (вул. Набережна Перемоги 39а) відбудеться урочисте відкриття Кубку  України  пам’яті Юлії Рябчинської  з веслування на байдарках і каное. Про це повідомили в управлінні у справах молоді та спорту Дніпропетровської міської ради. Захід відбудеться за участю заступника міського голови Олександра Шикуленка.
           Змагання проходять з 4 по 7 травня на веслувальному каналі. Вони є відбором до збірної команди України для участі в кваліфіційних змаганнях до Олімпійських ігор в м. Дуйсбург (Німеччина). У Кубку беруть участь найсильніші веслувальники України (Чемпіони Олімпійських ігор, Чемпіони Світу та Європи).  Загалом в змаганнях візьмуть участь близько 400 учасників із 20 областей України. 
Кубок України пам’яті Юлії Рябчинської розпочнеться змаганнями на 1000 метрів, а саме байдарочників-юніорів і вже в перший день визначаться перші переможці змагань – в «четвірках».
           КАНОЕ-ОДИНОЧКА.
           Безумовний фаворит в цьому виді Павло Алтухов. 20-річний веслувальник не знав собі рівних в країні на цій дистанції в минулому році та завоював олімпійську ліцензію, посівши 4-е місце на чемпіонаті світу-2015.
Серед конкурентів в боротьбі за друге місце можна назвати каноїстів, які останніми роками були більш помітними в четвірці: Едуарда Шеметило, Дениса Коваленка, Михайло Мандзюка, Ельнура Ахадова. Не треба зкидати з рахунку і спаринг-партнера Алтухова – Олександра Сівкова. Тут 24 спортсмени змагатимуться за системою «В» - переможець кожного попереднього заїзду виходить у фінал.
           КАНОЕ-ДВІЙКА.
Рівень конкуренції в одиночці меркне у порівнянні з каное-двійкою. Тут окрім двох дуетів-суперфаворитів, які блищали на міжнародних змаганнях 2015 року – Юрій Вандюк/ Андрій Рибачок та Дмитро Янчук/ Тарас Міщук, є двійка триразових чемпіонів Європи-2015 серед юніорів – Борислав Бизу/ Богдан Чабан, а також чи не найдосвідченіша каное-двійка країни – Денис Камерілов/ Віталій Вергелес. Цікаво, що два останніх дуети зійдуться в одному заїзді з ковельськими спортсменами. Три кращі з кожного заїзду потрапляють у фінал.