Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

15 лютого о 9:00 у приміщенні Дніпропетровської міської ради (просп. Карла Маркса, 75, біла зала) відбудеться урочиста зустріч міського голови Бориса Філатова з учасниками бойових дій, які виконували інтернаціональний обов’язок на території Республіки Афг

Захід приурочено до 27-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан. Про це повідомили у Дніпропетровському міському об’єднанні  ветеранів Афганістану. Під час заходу очільник міста нагородить запрошених грамотами, подяками, а також вручить відзнаку – пам’ятну медаль “Захиснику Вітчизни”.
   
О 10.00 відбудеться покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям „Вибух пам’яті” (вул. Січеславська Набережна). У покладанні квітів візьмуть участь міський голова Борис Філатов, представники обласної державної адміністрації, обласної ради, народні депутати України, голови обласного і міського об’єднань ветеранів Афганістану,
воїни-інтернаціоналісти та їх родини.
   
Після церемонії покладання квітів відбудеться проходження урочистим маршем військовослужбовців Збройних Сил України. Урочисте проходження розпочне зенітно-ракетна бригада повітряного командування "Центр" повітряних Сил Збройних Сил України. Також у парадному строю, разом із військовослужбовцями Збройних Сил України, крокуватимуть військовослужбовці військової частини 3021 Внутрішніх військ МВС України.
    
Об 11.00 у Спасо - Преображенському кафедральному соборі відбудеться Панахида за загиблими.
    
О 12.30 у театрі опери та балету відбудеться концерт, під час якого виступатимуть учасники бойових дій в Афганістані та творчі колективи міста.

Сьогодні у Дніпропетровську мешкають 2,7 тисяч учасників бойових дій в Афганістані та 1 тисяча учасників бойових дій на території інших держав.
    
15 лютого відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів та річниця виведення  військ з Республіки Афганістан.